Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu sezon Zeki Yavru'nun ardından Abdullah Karmil'i de A takıma alarak öze dönüş sinyali verdi.
Yaşadığı şampiyonlukları kendi yetiştirdiği oyuncularla elde etme özelliği ile ön plana çıkan Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde eskiye dönüş sinyali vermeye başladı. Deneyimli çalıştırıcı, Karadeniz ekibinin eğitim ve geliştirme takımı olan 1461 Trabzon'dan sezon başı Zeki Yavru'yu kadroya dahil ederken, devre arasında ise Abdullah Karmil'i A takıma alarak öze dönüş harekatının ilk adımını attı.
Takımın önemli futbolcularından Giray Kaçar'ın beklenmedik sağlık sorunu karşısında savunmaya takviye arayışları içine giren teknik direktör Şenol Güneş'in bu sorunu 1461 Trabzon'un başaralı savunma oyuncusu Abdullah Karmil ile çözmesi, bordo-mavili camiayı da öze dönüş adına heyecanlandırdı.

KADRO BOZULDU
Profesyonel futbol ligleri tarihinde şampiyon olan 5 kulüpten biri ve şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulübü olan Trabzonspor başarılarını kendi öz evlatlarıyla yaşarken bu özelliğini uzun yıllardır kaybetmişti. Bordo-mavili takım 2010-2011 sezonunda 82 puan ile Fenerbahçe'yle aynı puanları paylaşmasına rağmen averajla ligi 2. sırada bitirmiş ve ardından 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasıyla şampiyonluk yeni bir boyut kazanmıştı. Türk futbol tarihi şike süreci yaşamasıyla birlikte bordo-mavili takımda elindeki iskelet kadroyu çeşitli nedenlerle dağıtmak zorunda kalmıştı.

YENİ KADRO
Yaşanan süreç ve yeni bir kadro yapısı oluşturma planlaması, bordo-mavili takımı 2 sezondur arayış içine iterken beklentilere karşılık alınmaması ve taraftarın transfer isteği karşısında bordo-mavili yönetimin elindeki yabancılara da talibin olmaması şişkin bir kadro yapısıyla Karadeniz ekibini baş başa bıraktı. Ligin ilk yarısındaki şişkin kadro bir takım sıkıntıları da beraberinde getirirken, devre arasında kaliteli bir transfer yapma isteğinin ekonomik boyutu bir tarafa oyuncu fazlalığına yol açacağından teknik direktör Şenol Güneş gözünü 1461 Trabzon'a çevirdi.

ZEKİ YAVRU VE ABDULLAH KARMİL'E BÜYÜK GÖREV
Trabzonspor alt yapısında yetişine Zeki Yavru ve Abdullah Karmil, 1461 Trabzon takımı için A takımda gösterecekleri başarı veya başarısızlık büyük bir önem taşıyor. Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon iki oyuncusunu A takıma kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, bu iki oyuncunun göstereceği performans sayesinde pilot takım kendi işlevliğini de futbol kamuoyuna gösterme adına fırsat yakalamış oldu. Öze dönüş adına bu iki oyuncunun ortaya koyacağı performans büyük bir önem taşıyor.
(GÖK-BH-RFK-S)

10.01.2013 10:37:17 TSI

Editör: Wan Haber