Devre arası kamp çalışmalarını Antalya'da sürdüren Trabzonspor'da futbolcular, ligin ikinci yarısında daha iyi sonuçlar alarak zirve yarışına ortak olacaklarına inanıyor.
İkinci yarı hazırlıklarını 29 Aralık'tan bu yana Belek'te devam eden bordo-mavili takım, bugün kamp yaptıkları Gloria Serenity Oteli'nde düzenlenen barbekü partisinde stres attı. Teknik heyet ve futbolcular basın mensuplarıyla bir araya gelirken, genç oyuncu Soner Aydoğdu'nun doğum günü kutlandı.
Takım kaptanı Tolga Zengin basın mensuplarına yaptığı açıklamada kamp dönemini iyi geçirerek ligin ikinci yarısına daha güçlü bir şekilde girmek istediklerini söyledi. Üst sıralarda aralarındaki puan farkının çok fazla olmadığını kaydeden başarılı kaleci, "Kapanmayacak bir puan farkı değil. Önemli olan bizim kalitemizi sahaya yansıtmamız. İlk yarıda tam bir takım olamadık. Bunun skorlarla da alakası vardı. Hepsi birbirine bağlantılı şeyler. Bu yüzden sıkıntı yaşadık. Çok kaliteli bir ekibiz. Belli bir kadro istikrarı da yakalayamadık. Üst üste bazı şanssız sakatlıklar yaşadık. Şu an için bir sıkıntımız görünmüyor. İnşallah bu sıkıntıları aşarız" dedi.
Şike süreci sonrasında yaşanan kupa krizinin ister istemez kendilerinin de canını sıktığını belirten Tolga Zengin, "Biz işin kupasında falan değiliz. Biz hak hukuk peşindeyiz. Bu zaten ülkenin genel sorunu. Sadece bizim yaşadığımız süreçle alakalı bir durum değil. Maalesef böyle bir ülkedeyiz. Yapacak fazla bir şey yok. Bunları çok fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü yine herkes bildiğini okuyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de son dönemde çok yetenekli genç kaleciler yetiştiğine dikkat çeken milli eldiven, "Türk kalecilere güvenmemiz gerekiyor. Çünkü artık çok iyi kaleciler çıkarıyoruz. Yeter ki, bu kalecilere güvenelim. Dışarıdan gelecekse gerçekten çok iyi kaleciler gelsin. Çünkü arkalarında bekleyen genç kaleciler onlardan bir şeyler öğrenebilsinler. Yoksa illa bir yabancı oyuncu alalım diye yabancı transferi yapmayalım. Yazık günahtır" diye konuştu.
Karadeniz ekibinin Brezilyalı futbolcusu Alanzinho da yaptığı açıklamada ligin ilk yarısında özellikle kendi sahalarında kötü sonuçlar aldıklarını belirtti. Taraftarın tepkisine haklı olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, "Kazanmadığınız takdirde doğal olarak olumsuz tepki alırsınız. Ben 4 yıldır buradayım ve bu deneyimi yaşadım. Kazanmazsanız tepkiler olumsuza döner. Bu tepkileri olumluya çevirmek için bir an önce kazanmaya başlamamız gerekiyor. Sürekli olarak kazanmamız gerekiyor. Bunun tek yolu bu. Taraftarımız bize olumlu anlamda destek verdiklerinde, bizi teşvik ettiklerinde, cesaretlendirdiklerinde çok iyi destek alıyoruz. Bazen potansiyelimizi ve kapasitemizi göstermede sorun yaşadığımızda oyun içinde baskı geldiği zaman bunu yüklenmek çok kolay olmuyor. Ben bu duruma 4 yıldan beri alışkınım ama bazı oyuncular için zorluğa yol açabiliyor. Bununla başa çıkmak kolay değil. Bunu olumluya çevirmek yine bizim elimizde. Bizim göstereceğimiz performansa bağlı" dedi.
Alanzinho lider Galatasaray ile aralarındaki 9 puanlık farkın ciddi gibi görünse de kapanabilecek fark olduğunu belirterek, "9 puanlık fark şu anda önemli bir fark olarak görülüyor. Kupadaki Medical Park Antalyaspor ve Mersin İdman Yurdu maçlarıyla birlikte iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. O ivmeyi lige yansıtırsak Galatasaray'ı yakalamak için ciddi bir şansımız olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.
Polonyalı futbolcu Adrian Mierzejewski de ilk yarıda kendi hatalarından şanssız şekilde maçlar kaybettiklerini ifade ederek, "Eskişehirspor maçında bir gol yedik ve ondan sonra oyun koptu ve maçı 3 sıfır kaybettik. Bu tamamen bizim kabahatimiz. Özellikle iç saha maçlarında avantajı elde etmek için ilk golü bizim atmamız gerekiyor. Bunun üzerine çalışmamız gerekiyor çünkü ilk golü attığımızda işimiz daha da kolaylaşıyor" dedi.
(EYB-RFK-S)

05.01.2013 17:06:58 TSI

Editör: Wan Haber