Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, teknik direktör Tolunay Kafkas ile 3.5 yıllık anlaşma yaptıklarını söyledi.
Bodrum'dan özel uçak ile Trabzon gelen Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulüp olarak zor günler geçirdiklerini ve ligde puan olarak oldukça geride kaldıklarını belirtti.
Hafta sonu mağlubiyetle ayrıldıkları Sanica Boru Elazığspor maçının ardından yaşananlara değinen Şener, "Puan olarak oldukça gerilerde kaldık. Dün yenilmememiz gereken bir takıma yenildik. Sonuçta hocamız beni telefonla arayarak bir kan değişikliği olması gerektiğini söyledi ve izin istedi. Ben de o izni kendisine verdim, vermek de mecburiyetindeydim. Çünkü bir iki defa daha aynı konu olmuştu. O zaman yine 'mücadeleyi devam ettir' dedik. Fakat bu işi, artık ikinci devre başladığından, ihtimallere bırakacak durumumuz yoktu. Kendisi de o psikoloji içindeydi diye düşünüyorum" dedi.
"Güneş'in görevi bırakmasının ardından, benim hemen bir B planım olmalıydı" diyen Şener, şöyle devam etti, "O da aklımda böyle bir şey olursa diye Tolunay ismi. Hemen gündeme koydum ki bugün özellikle yerel ve ulusal basında 'hoca kim olacak, kim gelecek, ne zaman gelecek, şu daha iyiydi, bu daha iyiydi' diye boşluk bırakmamak içindi. Perşembe günü de Eskişehirspor ile maçımız var. Düşünmeye gün yoktu. Tolunay hepinizin bildiği ve Trabzonspor'un yetiştirdiği önemli sporculardan biri. Kendisiyle telefonla konuştum. Geri kalanını asbaşkanımız bugün devam ettirdi. Yarın öğlen imza töreni yapmayı düşünüyoruz. Şifahen kendisiyle 3,5 yıllığına anlaştık. Yarın da yardımcıları geliyor ve artık yeni sayfa açarak yolumuza devam edeceğiz."
Takıma verdiği katkılardan dolayı Şenol Güneş'e teşekkür eden Şener, "Bu kulüp her zaman onların kulübüdür. Belki de benden daha çok onların kulübüdür. Fakat bazen spor işinde görev değişikleri vardır. Bu başkanlık için de böyledir. Bundan sonra onlara mutluluk, Tolunay hocaya da başarılar diliyorum. Kısa sürede iyi noktalara, yeni bir aşkla, heyecanla inşallah geliriz" diye konuştu.

"ÜNAL HOCA, ŞENOL HOCANIN EKİBİNDE"
Şener, "Ünal hocayı Şenol Güneş'in ekibinde olduğu için B planı içinde düşünmedik. Tolunay hocada kendi ekibiyle çalışmak istedi. Bizde doğal olarak peki dedik" ifadesini kullandı.
"Tolunay hocanın bir transfer isteği yok" diyen Şener sözlerini şöyle sürdürdü: "Mevcut kadroyu Haziran ayına kadar getirmemiz lazım, hepsinden maksimum yararlanmamız lazım. Ondan sonra Haziran'da yeni bir kadro kurarız dedi. Tolunay hocanın şöyle bir avantajı var genç oyuncular konusunda Türkiye'de kendisini ispat etmiş bir teknik adam. O yönden bir avantaj bizim için izleme komitesini de lav ettik" dedi.

"GÜNÜ BOŞ BIRAKMAK İSTEMEDİM"
Şenol Güneş'in istifasının ardından Tolunay Kafkas'ın hemen gelmesi kamuoyunda farklı yorumladığı yönünde bir soru üzerine Şener, "Bu günü boş bırakmak istemedim. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacağımız Eskişehirspor maçı var. Çarşamba günü yola çıkılacak ve bir antrenmanlık gün var. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Çarşamba günü Eskişehir gitmek durumdayız ve Perşembe günü maç var. Yapacak bir şey yok. Bu akşam Tolunay hoca antrenmana çıkmayacak. Yarın çıkacak. Bu akşam alt yapı hocalarımızdan Hamit Cihan çalıştıracak" diye konuştu.

"TOLUNAY KARARI YÖNETİMİN KARARIDIR"
Tolunay Kafkas ismini yönetim kurulu olarak onayladıklarını belirten Şener, "Yönetim kurulunda kaç kişi var isek hepsinin onayı var. Bazıları benden daha hızlıydı" dedi.
Şike süreci ile ilgili soruya Şener, kulüpte dağılmanın söz konusu olmadığının altını çizerek, "Dağılma yok başkan burada. Sportif olarak şike sürecinde teknik ekibi veya oyuncuları gündeme karıştırmak çok doğru savunma biçimi değil. Sonuçta onlar profesyonel insanlar. Şike sürecinde kulübün yönetimi veya divan kurulu dağılırsa bu Trabzonspor'a zarar verir. Sporcu ve hocanın pek işine girmemesi lazım" ifadesini kullandı.
Şener, "Şenol Güneş bir Trabzonsporlu gibi düşünüyor ve kan değişikliği oldu ki bir araya geldik. Hoca böyle bir şey yapmasaydı. Bugün hoca istifayönetim istifa diye yazılacaktı o manşetler değişti ve takıma daha faydalı oldu diye düşünüyorum. Daha önce bunu yapıp-yapmamayı tartışabiliriz ama böyle bir gidişatı kimse beklemiyordu. Hem Karabükspor'a yenil, hem Elazığspor'a yenil. Bunu izah edemiyorum" dedi.

"DOSTLUK AYRI HOCALIK AYRI"
Tolunay Kafkas ile sürekli görüştüklerini belirten Şener, "Tolunay ile bir ahbaplığımız ver ama ahbaplıkla hocalığı ben bir birine karıştırmam. Çok sevmeme rağmen izleme komitesini lav edin dedim. Hepsini çok seviyorum. Bu ayrı bir mesuliyet" şeklinde konuştu.
Transferleri Sadri Şener'in yaptığı eleştirilerine ise Şener şu yanıtı verdi, "Orta mektep mezunu bir başkan olsaydım. Bilmediğim bir konuda lisansım olmayan bir konuda ben gidip bir oyuncuyu nasıl alabilirim ki. Mümkün değil. Şenol hocanın isteği dışında bazı hocalara sorarak aldığımız oyuncular vardır. Ben alamam çünkü yanlış yaparım. Transferde hoca isimler yazar ben alabildiğimi alırım. Bir çalışma ve ekip işi. Bir gün bana galipte 'başkan şu oyuncuyu bana al almasan görevi bırakırım, intihar ederim' diye gelen olmadı. "Bu mesuliyeti alma gücü, isteği ve arzusunu başkan almazsan ben bırakıyorum" böyle şeyleri ben çok severim. Aksakta olur almasak ta olur dediğinizde ben yoruluyorum olmuyor öyle. Rapor bana bu konuda hiç gelmedi, ben rapor okuyamıyor muyum herkesten iyi okurum. Çalışmak çok önemli ve bu işi sevmek önemli heyecanın bitenci bu işleri yapamıyorsunuz" dedi.

"BAŞKANLIK BÖYLE GÜNLERDE YAPIYIR"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, başkanlığın böyle günlerde yapıldığını belirterek, "Başkanlık böyle günlerde yapılır. Kupa aldığın zaman veya yendiğin zaman sen öne geçemezsin. Zamanında basket de kupayı adılar bizi çağırmadılar bile. Normaldir bu, böyle günlerde yapacaksın terk etmeyeceksin. Çözüm bulacaksın. Bizim yenemediğimiz için alamadığımız 8 Milyon TL'lik para var. Mağlup olduğumuzdan borsada değerimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞARISIZLIKTA FUTBOLCULARIN ETKİSİ YÜZDE 85"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, başarısızlıkta futbolcuların etkisinin yüzde 85 olduğunu vurguladı.
(GÖK-MFS-MFS-S)

28.01.2013 18:10:23 TSI

Editör: Wan Haber