Trabzonsporlular il il örgütlenerek Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyeleri hakkında görevde yetkiyi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulunuyor.
Bordo-mavili taraftarlar, şike soruşturmasının ardından haklarını aramaya devam ediyor. Taraftarlar, "Hayde! Bir ateş de sen yak!" sloganıyla başlattıkları kampanya ile PFDK üyeleri hakkında çeşitli illerde görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyusunda bulunuyor.
Konuyla ilgili olarak "Trabzonspor Taraftarlar Birliği BordoMavi.Net" internet sitesinden yapılan duyuruda:
"Dünyada örneği görülmemiş "acemice" manevralar ile şikeyi suç olmaktan çıkaran, hiç bir hukuki dayanağı olmamasına rağmen meşrulaştıran, bunu yaparken de kanun maddelerine, Anayasa'ya aykırı kararlar alan PFDK, aldığı kararların sorumluluğunu taşımakla mükelleftir.
Gözümüzün içine baka baka ve olanca hukuki acemiliği ile böyle bir karar alacak kadar pervasız davranan PFDK, sadece suç tarifinde hata (?) yapmamış, aynı zamanda dayanak olarak kullandığı CAS kararlarını da bilinçli olarak tahrif etmiştir.
Açıklanan gerekçeli karar başlı başına bir hukuk katliamıdır. Bu katliamı yine hukuk, cezasız bırakmayacaktır.
Trabzonsporlular şimdi bordomavi.net'in örgütlemesiyle, il il tüm Türkiye'nin şehirlerinden teker teker suç duyurusunda bulunmaktadır. Trabzonspor'un şike davasındaki gururu Sn. Atilla Dilaver'in hazırladığı ve futbol hukukçularına adeta ders olarak okutturulacak dilekçe ile başvurularımızı yapmaya başladık.
Türk Futbolu'nu saracak ADALET yangınının ilk ateşi tertemiz futbolun beşiği Trabzon'da yakıldı. İlk başvuru Trabzon'da yapıldı.
Sizlere haftalık olarak, günlük olarak hangi illerde başvuru yapıldığını (eğer kimliğini saklamak istemezse) kimlerin bu başvuruları yaparak Trabzonspor Davası'na sahip çıktığını gururla duyuracağız.
Bu dilekçeyi umuma açık şekilde yayınlamayacağız. Dileyenler BMN Yöneticileri ile temasa geçerek ya da [email protected] adresine mail atarak (mailde ad, soyad, cep no ve il bilgileri bulunmak kaydıyla) dilekçeyi alacak ve bulundukları illerdeki savcılıklara giderek başvuru yapabileceklerdir. Bizlere geri bildirimde bulunmaları halinde kendilerini sitemizden, forumumuzdan ve sosyal medya kanallarımızdan gururla duyuracağız.
Trabzonsporlular kendi gücü yanında haklı olmanın verdiği gücü de kullanacak ve adaletin acilen tesis edilmesi için gerekli çalışma ne ise, onu yerine getirmeye devam edeceklerdir. Biz var oldukça bu dava sonuçsuz ve sahipsiz kalmayacaktır" denildi.
(MFS-MFS-S)

09.01.2013 19:03:20 TSI

Editör: Wan Haber