Spor Toto Süper Lig’de 28 hafta sonunda 33 gol atan bordo-mavililerde, forvet oyuncuları sessizliğini koruyor. Oscar Cardozo’nun 8, Muhammet Demir ve Muhammet Beşir’in de birer gol attığı sezonda, Bursaspor’a transfer olan Deniz Yılmaz ve İngiltere’nin Sunderland takımına kiralanan Dame N’Doye ise gol kaydedemeden takımdan ayrılmıştı. Karadeniz ekibi son 4 sezonda forvet hattına ciddi harcama yapmasına rağmen aradığı ismi bulamadı. Ara transfer döneminde takıma büyük umutlarla transfer edilen Muhammet Demir de kendisinden bekleneni veremeyerek sessizliğe büründü.

TRABZONSPOR 4 SEZONDUR FORVET ARAYIŞINDA

2009-2010 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a Gökhan Ünal takasıyla Fenerbahçe’den gelen Burak Yılmaz’ın 2012-2013 sezonunda Galatasaray’a transfer olmasının ardından bordo-mavili takım forvet hattında büyük bir sıkıntıya girdi. Yıldız oyuncunun söz konusu tarihte ayrılmasından sonra forvet hattında görev yapan Halil Altıntop, Henrique, Vittek, Janko, Emre Güral, Deniz Yılmaz, Serdar Gürler, Yatabare, Waris, Cardozo, N’Doye, Muhammet Beşir ve son transfer Muhammet Demir soruna çare olamadı.

41 MİLYON EURO (132 MİLYON TL) HARCADI
Trabzonspor, forvet hattına son 4 yılda yaptığı 13 transferde 41 milyon Euro (132 milyon TL) harcadı. Trabzonspor’a forvet olarak transfer edilen bazı isimler ise gol yıllarında varlık gösteremeden bordo-mavili takımdan ayrıldı. Robert Vittek 2 gol, Marc Janko 2 sezonda 2 gol, Yatabare 1 gol, Deniz Yılmaz 3 gol, Serdar Gürler 2 gol, Waris ise forma giydiği dönemde gol atma başarası gösteremedi. Trabzonspor forması giyen N’Doye de ligde golle tanışamayan isim oldu.

CARDOZO’DA DÜŞÜŞ
Trabzonspor’da geçen sezon ligi 17 golle tamamlayan Paraguaylı forvet, bu sezon daha düşük bir gol sayısında kaldı. Bu sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan yıldız oyuncu geçen sezon 28 haftada 15 kez rakip fileleri havalandırdı. Cardozo, bu sezon aynı dönemde bin 91 dakika sahada kalmasına karşın 8 gole imza attı.

TRABZONSPOR’A İKİ MUHAMMET FAZLA GELDİ
Gaziantepspor formasıyla ligin 18 haftalık bölümünde 7 gol atan Muhammet Demir, bordo-mavili takımda hayal kırıklığı yaşattı. Trabzonspor’da 10 lig maçlık dönemde 8 karşılaşmaya çıkan ve 590 dakika sahada kalan Muhammet Demir, sadece 1 gol atarak takıma katkı sağlayamadı.

Transfer ettiği forvetlerden aradığını bulamayan Trabzonspor’da geleceğin Burak Yılmaz’ı olarak adlandırılan ve Sadi Tekelioğlu’nun takımın başına geçmesi ile forma şansı bulmaya başlayan alt yapıdan yetişen Muhammet Beşir ise son haftalarda 18 kişilik kadroya girmekte zorlanıyor. Trabzonspor’un alt yapısında yetişen Muhammet Beşir, Burak Yılmaz’a benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Yılmaz’ın giydiği 17 numaralı formayı giyen oyuncu oyun stili olarak da yıldız golcüye benzetiliyor. Muhammet Beşir, 3 maçta 35 dakikada oynarken 1 gol atmayı başardı. Muhammet Demir’in transfer edilmesinin ardından genç oyuncu formayı unuttu. Bordo-mavili forma ile iki oyuncunun ligde gol sayısı aynı.

TRABZONSPOR 11 TAKIMIN GERİSİNDE KALDI
Trabzonspor, bu sezonun 28. hafta itibariyle gol yollarında 11 takımın gerisinde kaldı. 28 maçta 33 golle bordo-mavililer, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor, Osmanlıspor, Bursaspor, Torku Konyaspor ve Antalyaspor gibi takımların gerisinde kaldı.

Editör: Wan Haber