Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda gruptan lider çıkmak istediklerini söyledi.
Güneş, 3-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçının ardından yaptığı açıklamada, "Kazanmamız gereken bir maçı kazandık. 3 golle 3 puan aldık. Grupta yarış devam ediyor. Diğer takımlar Eskişehir ve Antalya da 6 puana ulaştı. 1 puan bize kafi gelebilir ama grup birincisi olarak tamamlamak istiyoruz. Oyuncu kalitesi ve oyun kalitesi bizim lehimizeydi. Oyuna daha hakimdik. Zaman zaman hatalarımız oldu. Onları düzeltmek zorundayız. Genel olarak oyuncuların niyetinden ve kazanma arzusundan memnunum. Ligde kaybettiğimiz puanların verdiği baskı bu maçta olmadı. Golün erken gelmesi oyunu lehimize çevirdi" dedi.

"GİRAY DÜZ KOŞULARA BAŞLADI"
Şenol Güneş, Giray'ın Trabzon'a gelerek düz koşulara başladığını belirterek, "Şu anda hiçbir sorunu yok. Defansta oyuncu arayışımız yok. Giray geri dönüyor çünkü. Benim ağzımdan çıkmayan bazı transfer haberleri yazılıyor. Bunlar doğru değil" diye konuştu.
Trabzonspor'un 1461 Trabzon takımından transfer ettiği genç oyuncu Abdullah Karmil ise "Hafta sonu oynadığımız kötü bir maçtan sonra morallerin bozuk olduğu bir haftada hem kazanıp moralimizi düzeltmek hem de yarı final için avantaj sağlamak istiyorduk. Erken golden sonra oyunu domine ettik, ikinci gol ise bizi rahatlattı. İnşallah galibiyetler bundan sonra ligde de devam edecek diye düşünüyorum" dedi.
Zeki Yavru ise "Ligdeki kötü gidişimizden dolayı kupada moral bulmak istiyoruz. Bu nedenle galibiyet iyi oldu. İlk yarı istekli, arzulu, rakibi oynatmayan, pas yapan, pozisyon vermeyen bir Trabzonspor izledik. İkinci yarıda skorun verdiği rahatlıkla tempoyu düşürdük ama yine de pozisyona girdik. Kazandığımız için mutluyuz."ifadesini kullandı.

GİRAY BULAK, "BİZİM ÖNCELİĞİMİZ LİG"
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, konuşmasını Trabzonspor'u tebrik ettiği belirterek başladı. Bulak, "Trabzonspor'u tebrik ediyorum. İyi oynadılar ve kazandılar. Bu galibiyetle kupada grup birinciliğini garantiledi sanıyorum. Bizim önceliğimiz lig. Bu bakımdan çok da kupaya önem verdiğimiz söylenemez. Birçok sakat ve yeni oyuncumuz var. Yeni bir kadro oluşturuyoruz. Bu kadro içinde bize daha ilerideki günlerde performansını geliştirip katkı sağlayacak oyuncularımız var. Kupa bizim ikinci önceliğimizdi. Bugünkü sonuçlara göre 2 maçı da kazanırsak sürpriz olabileceği de ortaya çıktı. Sivas maçını farklı atmosferde oynayacağız. Kazanırsak kendimize farklı bir rota da çizebiliriz" dedi.
Mersin İdman Yurdu'nun yeni transferi Mehmet Yıldız ise "Bizim önemli olan lig. Kupada hedefimiz gidebileceğimiz yere kadar gitmekti ama bizim için olmazsa olmaz Pazar günü oynayacağımız Sivasspor maçı. Çünkü ligde puan olarak üst sıralara sıçramak açısından önemli bir maç. Bu akşam genç arkadaşlarla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Daha iyi futbol oynayabilirdik ama kupaya farklı bir konsantrasyonla çıkmadık" dedi.
Can Erdem maçın ardından şunları söyledi, "Hedefimiz ligde zor şartlardan kurtulmak. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Sonuçta oynadığımız takım Trabzonspor. İnşallah Sivas maçını alarak hedeflediğimiz noktaya geleceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.
(GÖK-MFS-MFS-S)

24.01.2013 23:34:45 TSI

Editör: Wan Haber