Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Trabzonspor deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Kupada tur atladıktan sonra bu maç bizim için çok önemli oldu. Üç puan halinde lige bakış açımızda farklılık olacaktı. Rakip daha atak oynamaya çalıştı. İlk 15-20 dakikanın ardından kontrolü ele geçirdik. Pozisyonlar ve golü bulduk. İlk yarı bizim için olumsuz değildi" dedi.
Şenol Güneş, ikinci yarının ilk 15-20 dakikasında rakibi geride tutmayı planladıklarını ifade ederek, "Ardından defansif oynamayı düşündük. Ancak goller anormal şekilde şok getirdi. Hem ikinci golü yedik hem de moral düşüş yaşandı. İkinci yarı ne defansta ne hücumda istediğimizi yapabildik. İkinci yarı ilk 15 dakika oyunu öne taşımak isterken mağlup duruma düşmemizle beraber rakip oyunun kontrolünü aldı. Üzüntü verici bir mağlubiyet oldu. Rakibin gol atacağı görüntü yokken gol yedik. Her pozisyonda hata yaptık" diye konuştu.
Ligdeki maç programıyla alakalı bir soru üzerine Güneş, "Aynı şeyleri konuşmayı doğru bulmuyorum. Maçı kaybettiğimiz veya kazandığımız durumlara göre konuşmayı da doğru bulmuyorum. Bu maç birçok anlamda önemliydi. Kupada karşılaştığımız Kasımpaşa lig maçını pazartesi günü oynayacak. Biz bugün ve gündüz saatlerinde oynadık. Yine de bunları konuşmayı doğru bulmuyorum" şeklinde cevapladı.
Takımın genelde maçların ikinci yarılarında gol yemesiyle ilgili soruyu ise Şenol Güneş şu şekilde yanıtladı:
"Fiziksel düşüş olabilir. Bu maçta fiziksel düşüş bekliyorduk. Ona göre değişiklikleri yapmayı planlıyorduk. Yediğimiz her gol takım üzerinde travma yaratıyor. O maçı taşıyacak direnci çok az koyduk. Tabii ki beklentiler fazla. İlk yarıda istikrarsız olmamızın bir nedeni de bu. Sonradan oyuna giren oyuncular katkı yapamadı. Bu nedenle olaya sadece fizik olarak bakmamak lazım. Moral güç de önemli."
Güneş, kulüp başkanı Sadri Şener'in maç sonrası "Her şeyi yapıyoruz" açıklamasının hatırlatılması üzerine de, "Başkan bana görüşlerini aktarır. Kendisi her zaman kamplarda, antrenmanlarda. Başkanın oyuncu kadrosundan beklentileri fazla. Bizim de beklentilerimiz var. O beklentiler olmayınca baskıyı hepimiz yaşıyoruz. Takım iyi gitse bunlar konuşulmaz" yanıtını verdi.
Kulübe başkan adayı olacağı yönündeki soru üzerine de tecrübeli teknik adam, "Bu çok fuzuli bir konu. Ben başkan veya siyasetçi değilim. Antrenörüm" ifadelerini kullandı.
Şenol Güneş, "3 Temmuz süreci sizi de yıprattı mı?" sorusuna ise "3 Temmuz'da ben bir şey yapmadım. O süreçte benim adım geçmedi. Şike sürecinde kimin adı geçmişse onlara sorun. Bunlar bugünün gündemi değil" şeklinde cevap verdi.
Trabzonsporlu futbolcu Alanzinho, çok yüksek beklentilerle maça çıktıklarını anlatarak, "Öne geçtik. İşler iyi gidiyordu. Ama yediğimiz iki golle her şey sarpa sardı" diye konuştu.
Bordo-mavili takımın Brezilyalı futbolcularından Emerson ise, rakiplerine mağlup olarak büyük bir fırsatı kaçırdıklarını vurgulayarak, "Bu akşam kazansaydık yukarıya tırmanacaktık. Dikkatsizliğimizden kaynaklanan hatalarla iki gol yedik. Hakimiyetimizi rakip üzerinde kuramadık" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, galip gelen oyuncularını tebrik ederek, "Bu sezon ilk defa geri düştükten sonra kazanmasını bildik, bu bizim için önemliydi. Oyuna iyi başladık ama sonrasını getiremedik. Golden önce zaten Trabzonspor oyuna hakim olmuştu. İlk yarıda en büyük eksiğimiz final paslarımız. Eğer final paslarına iyi yapabilseydik, ilk yarıda öne geçebilirdik. Ama ona rağmen ikinci yarı gollerin erken gelmesi bizim için bir avantaj oldu" açıklamasında bulundu.
Oyuncularının karşılaşmada çok iyi mücadele ettiğini dile getiren Korkmaz, "Sivasspor maçıyla beraber takımın hem fiziksel hem de taktiksel yönden ilerleme kaydettiğini görmek, beni çok memnun ediyor. Bu yönden oyuncularımı ve teknik ekibimi tebrik ediyorum. Şu an için kazanılmış bir maç var ama son maçı kazanmak gerekir ki ilk yarıda düşündüğümüz puanı alalım" yorumunda bulundu.
Bülent Korkmaz, takımda hala istediği sistemi oturtamadığını, ancak önemli ilerlemeler kaydettiklerini, ligin ikinci yarısında daha iyi olacaklarına inandığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Can Arat da, kendi sahalarında ligde ilk kez Trabzonspor'u yendiklerini hatırlatarak, "Kendi sahamızda şansımız tutmuyordu. Bu maç, yukarılara çıkıp, yerimizi sağlamlaştırmak için çok önemliydi. Kontrollü oynadık, çok fazla pozisyon verdiğimizi düşünmüyoruz. Bizim de pozisyonlarımız var. Final paslarını iyi yapsaydık daha da farklı olabilirdi. Bütün arkadaşlarımı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Zeki Korkmaz ise ligde kendilerine yakışmayan bir konumda olduklarını anlatarak, "Zor bir maç oynadık. Mücadele etmeden galip gelemeyeceğinizin farkındaydık ve bu şekilde kazandık. Bize yakışmayan bir yerdeyiz. Bunun için sahamızda oynanan maçları kazanmamız gerekiyor. Şimdi önümüzde Kasımpaşa maçı var, o maçı da en iyi şekilde atlatmak istiyoruz" dedi.
(BÇ-BÇ-S)

16.12.2012 16:59:06 TSI

Editör: Wan Haber