Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Gaziantepspor'u 4-1 mağlup eden Trabzonspor, 5 haftalık bir aranın ardından yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas ile çıktığı ilk lig maçında 3 puan ile tanıştı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın ardından yaptığı basın toplantısında önemli mesajlar verdi. "Sahada istediğimi yapan oynar yapamayan oynamaz" diyen Kafkas, "Birlik ve bütünlüğümüzü sağlamak adına bu maçın kazanılması çok önemliydi, on dakika net çok önemli iki pozisyon verdik, bu bizim için handikaptı, oyun kültürünü oturtmak için biraz zamana ihtiyaç var. Özellikle Trabzonspor baskı yapabilen ve geri çekebilen bir oyun oynayacak. Özellikle önümüzdeki yıl böyle bir oyun sergilemek için gayret sarf edeceğim. Bizlerin oynadığı yıllarda burada puan almak çok zordu bundan sonra da inşallah bunu sağlayacağız" dedi.
Kafkas, "Oyuncularımın biraz konsantrasyon eksikliği oldu, bu da çalışmayı gerektiriyor. Böyle bir takımın savunması çizgi halinde yakalanmaz onun için pozisyonlarda biraz sinirlendim. Ben teknik direktörlük boyunca onların abisiyim ama benim kurallarım, prensiplerim var. Sahanın içinde istediklerimi yapan oynar yapmayan oynamaz" ifadesini kullandı.

"BEN BU ŞEHRE GELMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIM"
Taraftarlarla ilgili olarak ise Tolunay Kafkas, şu ifadeleri kullandı, "Bıraktığım gibi. Kim ne düşünürse düşünsün benim dilim de yüreğim de bir. Ben burada oynadığım sürece bana kimse bir şey demedi. Bu şehir beni bir evladı gibi gördü ben de kendimi buralı gibi hissettim. O insanlar varsa biz de varız. Bu şehir benim için futbol takımından çok daha fazla şey ifade ediyor. Ben bu şehre gelmek için çalıştım. O insanlar beni bağırlarına bastı. Ben Tolunay olduysam burada oldum onun için şimdi verme zamanı."

"ŞENOL HOCA İLE GÖRÜŞTÜM"
Kafkas, görevinden ayrılan Şenol Güneş ile görüştüğünü belirterek, "Şenol Hocayla telefonla görüştüm onun onayını almak da benim için çok önemliydi. Ahmet Suat Hoca da ikisi de Trabzonspor'un yüzüdür. Allah bana onların yaptığı başarıları nasip eder inşallah ben de sizden biriyim" dedi.
Kafkas, yeni transferler Alim ve Uğur'u kendisinin istediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı, "Ben Milli Takıma çağırmıştım. Benim bilgim dahilinde transferler oldu. Tribünler tabii ki dolacak. Başka takımların çok daha fazla parası olabilir ama onlarda olmayan bir şey var tutku. Biz bu kulübe bağlıyız. Bu taraftar bu tribünleri full dolduracak" diye konuştu.

SERKAN BALCI 450. LİG MAÇINI OYNADI
Tolunay Kafkas'ın, Gaziantepspor maçında orta sahada görev verdiği Serkan Balcı, 450. lig maçına çıktı. Deneyimli oyuncu maçın ardından yaptığı basın toplantısında, Zeki Yavru'ya geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sözlerine başladı. Sahada galibiyetle ayrılmaları gereken bir maçtan 3 puan ile ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirten oyuncu, "Bugün galibiyete ihtiyacımız vardı. Bir ivme yakalamak için bu maçtan başlamamız gerekiyordu. Bugün Onur kardeşimize teşekkür etmek istiyorum. Oyunun başında iki net pozisyon çıkartarak oyunun kaderini etkiledi. Kilidi Adrian açtıktan sonra daha iyi oynamaya başladık. Bundan sonra daha olacağını umuyorum" açıklamasında bulundu.

GİRAY KAÇAR: "SAĞLIK AÇISINDAN EN UFAK BİR SIKINTIM YOK"
Uzun bir aradan sonra sahalara dönen Giray ise, "Bugün istekli başladık iyi başladık. Ancak rakibimize maçın başında çeşitli pozisyonlar verdik ama çok istediğimiz için galip geldik. Takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.
Şu anda sağlıksal açısından en ufak bir sıkıntı yok. Tek sıkıntım hazırlık kampı geçiremedim. Fiziksel anlamda eksiklikler olduğu için ihtiyaç olduğu zaman hocam görev verirse oynamaya hazırım" dedi.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktör Hikmet Karaman ise maçın ardından yaptığı açıklamada, maçın ilk 10 dakikasında skor üstünlüğünün kendilerinde olması gerektiğini belirterek, "13. dakika da skoru 3-0 veya 2-0 bizim lehimize olması gerekiyordu. En azından bir sıfır. Deplasmanda rakibinize karşı iki net pozisyonu buluyorsunuz..Futbolda böyle pozisyonları değerlendirmeniz gerekiyor. İyi takımlar karşısında böyle pozisyonları değerlendireceksiniz. Ama tam tersi oldu. Yaptığımız oyuncu değişiklikleri ve ikinci yarıya golle başlamayı düşünürken çok erken yediğimiz gol iki sıfır oldu. Bütün direnç gücümüzü maça ağırlık ve inisiyatif koyacak o coşkuyu yaratacak her şeyi kırdı. Seyirci desteğini de arkasına alan Trabzonspor bunu yaptı. Futbolda hazırlık kampları var. Transfer dönemi var. Oyuncuların hem fiziksel hem taktiksel hem de takıma uyumları orada sağlanır. Maalesef biz maçlar oyuna hazırlanırken hem fiziksel hem takıma uyum sağlamalarını ortaya koyup bir takım modeli ortaya koyabiliyoruz. Bu net ortada. Çok daha farklı oynadığımız üç maçta farklı sonuçlar aldık. Ben teknik adamı olarak payı bulabiliyorum kamp döneminde mesajları da verdim ama maalesef soyunma odasında hepimizin üzgün hali hepimizin canını sıkılıyor. Antep yenilirken takımın potansiyeli ve önümüzdeki senelerde bu takımda farklı işler yapmak için gelmiştim. Ama maalesef başkanın sezon başı şanssız olayı ve takımın kötü oluşu bizi etkiledi. Teknik adam olarak farklı işler yapmak istiyorum takımımla da farklı işler yapmak istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönem her şeyin hayırlısı olur" ifadesini kullandı
Gaziantepsporlu Oktay mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, "Maçın kazanmak adına ilk yarıda bulduğumuz net pozisyonlar var. Trabzonspor gibi bir takım karşısında bulduğunuz net fırsatları değerlendiremezseniz sıkıntı yaşarsınız bizde bunun sıkıntısını yaşadık ve mağlup olduk. Bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.
Gaziantepsporlu Rostand Kouemaha ise maçından ardından yaptığı açıklamada, ilk yarıda buldukları pozisyonları değerlendiremediklerinden dolayı sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını belirtti.
(GÖK-MFS-MFS-S)

03.02.2013 19:18:41 TSI

Editör: Wan Haber