Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştığı Karabükspor'a 3-1 mağlup oldu.
Karşılaşma sonrası basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyunun başında yedikleri golle maça sıkıntılı başladıklarını belirterek, "İyi bir çalışma dönemi geçirmiştik, maça da moralli çıkmıştık. Ancak oyun başında yediğimiz golle sıkıntılar yaşandık. Yeteneğimizin gerisinde kalan bir isteğimiz vardı. Beklediğimiz oyun tarzını ortaya koyamadık. Hücum etmedeki zorluklarımızla rakibe pozisyon verdik. İkinci yarıdaki pozisyonlarımız golü getirmeyince üçüncü golden sonra oyunda tamamen teslimiyetçi olduk. Skor ne olursa olsun oyunu bırakma anlayışı çok olumsuzdu. Özellikle üçüncü golden sonra bunu gördük. Bu maç çok kritik bir maçtı ama maalesef üç puan kaybettik. Oyun içindeki saha ve skor değişmelerine göre oyuncuların dirençlerini kıramamaları maalesef bize mağlubiyeti getirdi. Pozisyonlar için konuşmanın bir anlamı yok. Hakem çok iyi bir hakem ama faullerde ve kararlarda bizim daha aleyhimizde karar verdiğini ve rakibi rahatlattığını düşünüyorum. Skor ne olursa olsun daha iyi oynayabilecek yetenekte oyuncularımız var. Çok büyük bir avantaj, moral ve puan kaybettik. Sahada bizim beklediğimiz manada onların güven hırs ve direncini kıramadık. O direnci kırmak için çok sebeplerimiz vardı ama o sebepleri sahaya yansıtamadık" dedi.
Bordo-mavili futbolculardan Aykut, mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Kupada iyi bir başlangıç yapmıştık, ikinci yarıya da iyi başlamak istiyorduk. Maça gelince 1-0 mağlup başladık. İlk yarı aslında iyi başladık pozisyon da bulduk ama atamadık. 3-1'den sonra olay bitmiş oldu. Bugün bir kez daha gördük ki rakipten daha çok istemedikçe mücadele etmedikçe kazanmak zor, bu maçı artık geride bırakacağız" diye konuştu.
Olcan ise "Kazanmamız gerekiyordu. Bir maçımız bir maçımıza tutmuyor, Antalya ve diğer maçlarda iyi futbol oynuyorduk 4 günde ne değişti ben de anlamıyorum ama biran önce toparlanmak istiyoruz. İnanılmaz kötü bir futbol oynayarak mağlup olduk bunun başka açıklaması yok, söyleyecek bir şey bulamıyorum, toparlanıp devam etmek istiyoruz" dedi.

KARDEMİR D.Ç. KARABÜKSPOR CEPHESİ
Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, kendilerine yakışan bir futbol sergilediklerini belirterek, "Hafta başında çalıştığımızın karşılığını almak beni sevindiriyor. Özellikle Trabzonspor'un orta sahası yani hücuma dönük oyuncularının çok olması ve bizim onları markaj altında tutup kazandığımız toplarla atağı çıkışımız maçın göstergesi. Sistemin işlemesi sahada ne istediğini bilen oyuncuların bir arada olması ve 90 dakikaya kadar inanılmaz bir oyun oynanması inanılmaz bir artı. Hiçbir zaman eksiğim var demedim. Benim avantajım elimdeki kadronun üç dört hazırlık maçı oynamasıydı. İkinci devreye iyi başladık, bıraktığımız yerden başladık, bu skor bize yakıştı, bütün oyuncularımı kutluyorum. Kulübesi ile giren çıkanı ile iyi bir takım olduk, sadece tek sevindiğim ne istediğini bilen bir takım vardı sahada" dedi..
Karabüksporlu futbolculardan Anıl, "İyi bir başlangıç yaptık. Trabzonspor'u yenmek bizim için çok iyi oldu, deplasmanda alınmış bir üç puan ve iyi bir oyun var, mücadele anlamında çok iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyorum" dedi.
İlhan ise "Trabzon'a çok eksikle gelmiştik şunu tüm Türkiye'ye gösterdiğimizi düşünüyorum, 'bir takımdan ziyade aile olduk, iyi futbol iyi mücadele ortaya koyduğumuz zaman zorlu deplasmanlarda net skor alıyoruz'. Bugün iyi mücadele ettik iyi futbol ortaya koyduk ve neticede de 3-1 gibi güzel bir skor elde ettik" açıklamasında bulundu.
(GÖK-BK-MFS-MFS-S)

20.01.2013 19:18:58 TSI

Editör: Wan Haber