Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor, Gaziantepspor karşısında aldığı 4-1'lık galibiyet ile bir maçtan fazlasını kazandı.
Spor Toto Süper Lig'de son 5.haftada 13 puan kaybeden Trabzonspor 3 puan özlemini noktaladı. Sahasında Gaziantepspor'u konuk eden bordo-mavili takım yeni teknik direktörü Tolunay Kakas ile çıktığı ilk lig maçında farklı galibiyetle sahadan ayrılarak camiada güven tazeledi. Suskun gol ayakları Alanzinho, Colman ve Halil sessizliklerini bozarak galibiyette önemli pay sahibi oldu. Adrian'ın kiliti açtığı maçta Trabzonspor sahasında sezonun en farklı galibiyetine imza atarak taraftarıyla kuçaklaştı.

COLMAN "HER ŞEY İYİ GİDİYOR. BUNA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Sezon başı yaşadığı sakatlığın yanı sıra istikrarsız bir görüntü sergileyen ve zaman zaman teknik direktör Şenol Güneş ile yıldızı barışmayan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman bu sezon ilk golünü attı. Akhisar Belediyespor, Orduspor, Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Kardemir D.Ç. Karabükspor, Elazığspor ve Gaziantepspor maçlarında forma giyen oyuncu ligde 7 maçta görev yaptı. Colman 2008-09 sezonunda 5 gol, 2009-10 sezonu 9 gol, 2012-11 sezonu 1 gol, 2011-12 sezonunda ise 2 gol atmıştı.
Arjantinli oyuncu herşeyin güzel gittiğini belirterek, bunu yapmaya devam edeceklerini söyledi. Gol atmasıyla moral bulduğunu belirten oyuncu takımın galip gelmesinin daha önemli olduğunu vurguladı.

ALANZİNO'DA İLK GOLÜNÜ ATTI
Trabzonspor'un diğer Güney Amerikalı oyuncu Alanzinho'da Colman gibi bu sezonun ilk golünü attı. Bu sezon 15 maçta forma giyen oyuncu Gaziantepspor karşısında sezonun ilk golüne imza attı. Brezilyalı oyuncu 2008-09 sezonunda 4 gol, 2009-10 sezonunda 1 gol, 2010-11 sezonunda 3 gol 2011-12 sezonunda ise 2 gol attı. Alanzinho bu sezonun ilk golü Gaziantepspor karşısında atarak takımının galibiyetle sahadan ayrılmasında önemli katkı sağladı.

HALİL 62 GÜN SONRA GOLLE TANIŞTI
Trabzonspor taraftarıyla bir türlü yıldızı barışmayan Halil Altıntop ise 62 gün sonra golle tanıştı. En son golünü 3 Aralık 2012'de deplasmanda oynanan Gençlerbirliği karşısında atan Halil, 62 gün sonra ligde gol atarken Hüseyin Avni Aker'de ise 140 gün sonra taraftarı önünde golle tanıştı. Halil, Avni Aker'de en son golünü Trabzonspor'un 1-0 sahadan galibiyetle ayrıldığı Sivasspor maçında atmıştı.

ADRİAN OLCAN'I YAKALADI
Gaziantepspor karşısında kiliti açarak takımının ilk golünü atan Adrian teknik direktör Şenol Güneş'in olduğu gibi Tolunay Kafkas'nda önemli silahı haline geldi. Bu sezon yakaladığı çıkışla takımın önemli kozu olan Polonyalı oyuncu kritik dakkalarda attığı gollerle dikkat çekiyor. Bordo-mavili oyuncu ligde bu sezon 4 gol atarak takım arkadaşı Olcan Adın'ı yakaladı. 4'er golle Adrian ve Olcan takımın en çok gol atan isimleri oldu.

ZOKORA VE SOL BAMBA DÖNÜYOR
Afrika Uluslar Kupası çeyrek final mücadelesinde Fildişi Sahili ile Nijerya karşılaştı. Maçtan galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Nijerya olurken bordo-mavili takımda forma giyen Zokora ve Sol Bamba geliş tarihleri ise daha erkene çekilmiş oldu.

TRABZONSPOR İZİNLİ
Ligin 20. haftasında Gaziantepspor'la karşılaşan Trabzonspor günü izinli olarak geçirecek. Bordo-mavili ekip Sivasspor maçı hazırlıklarını 5 Şubat Salı günü 17.00'de yapacağı antrenmanla başlayacak.
(GÖK-RFK-S)

04.02.2013 10:25:20 TSI

Editör: Wan Haber