Van’da yaşanan deprem sonrası yetiştirme yurdu çocuklarından Muhammet Demirci’nin depremde Van’a yaptığı 61 liralık bağışın ardından iki il arasında ziyaretler gerçekleşti. Daha önce Trabzon’a giden Van İl Genel Meclis üyelerine bu kez Trabzon İl Genel Meclis üyeleri iadeyi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Van’a gelen Trabzon İl Genel Meclis üyesi Van Büyükşehir Belediyesi Meclis’ini ziyaret etti. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın işlerinden dolayı katılamadığı ziyarette, konukları Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay kabul etti. Görüşmeye Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Burada bir açıklama yapan Trabzon il Genel Meclis Başkanı Haydar Revi ziyaretleri boyunca gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.  Revi, “Van’da yaşanan deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de yardım amaçlı bir çalışma oldu. Yalnız bizde istisnai bir durum oluştu. O da 13 yaşındaki genç evladımız Muhammed’in bisiklet almak için biriktirdiği 61 TL’yi yardım için buraya göndermesiydi. Bu durumu arkadaşlarımız daha sıkı bir dostluk kurulması için iki meclis arasında ‘kardeş meclis’ olma kararı alındı” dedi. 

Bu toprakların kardeşliğinin asırlardan beri var olduğunu aktaran Revi, kendilerini gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.

""

Daha sonra konuşan Van Belediye Meclis Başkanı Cahit Bozbay, “Küçük kardeşimizin başlattığı bir süreç ile birlikte bu ön yargıların kırılacağını umuyoruz. Kısa süre önce Karadeniz’e milletvekillerimiz ziyaret için gittiler.  Birkaç kişinin yanlış davranması sonrası bu olaylar bütün Karadeniz’e mal edilmiş oldu. Ancak yaşananların Karadeniz halkının bir parçası olmadığını biliyoruz. Bunun da göstergesi depremden beridir gösterilen dayanışma örneğidir. Biz 75 milyon kişi demokratik, özgür bir toplum özlemiyle hep bugüne geldik. Bu çerçevede gerek Trabzon ve diğer illerimize bu gibi diyalogların yaygınlaşması gerekliliğine bende inanıyorum. Muhammet bize bir yol açtı bizlerde kentlerin seçilmişleri olarak bunu daha güçlü kılabilmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon İl Genel Meclis üyeleri Bozbay’a Trabzonspor’u temsil eden bir atkı hediye ederken, Bozbay ise Van’ı 5 dilde anlatan kitap hediye etti. Çekilen toplu fotoğrafın ardından görüşme sona erdi.

 

Editör: Wan Haber