Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü" projesi kapsamında Trabzon'da öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.
Trabzon'da merkezde bulunan Kaledibi Ortaokulu'nda öğrencilere süt dağıtımı programına, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş katıldı.
Ortaokulu'nda bulunan anaokulu sınıfına girerek öğrencilerle bir süre sohbet eden ve ardından süt ve oyuncak dağıtan Vali Kızılcık, daha sonra üst sınıflara çıkarak öğrencilere süt dağıttı.
Süt dağıtımının ardından açıklama yapan Kızılcık, Trabzon'da 51 bin süt içme durumunda olan anaokulundan dördüncü sınıflara dahil öğrencilere süt içermeyi planladıklarını söyledi.
Kızılcık, süt dağıtma işlemlerinin öğrencilerin talebi doğrultusundan olacağını belirterek, "Eğer 51 bin öğrencimizin tamamı süt içmeyi arzularsa tamamına süt ikram etme planladık. Bugüne kadar talepler doğrultusunda 35 bin öğrencimizin süt içmek isteğini 16 bin öğrencimizin ise süt içmek istemediğini aldık. Bugün itibariyle 35 bin öğrencimize Pazartesi, Çarşamba ve Cuma süt vermeyi planladık. Eğer geri kalan 16 bin öğrencimizin fikir değiştirmek isteyen olursa onlara da ikram edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Tüm yavrularımızı günde haftanın 3 gününde süt içmelerini ve daha sağlıklı olmalarını yetişmelerini hedeflemekteyiz" dedi.
(OK-EK-Y)

15.02.2013 15:47:41 TSI

Editör: Wan Haber