Trabzon'da şehrin 3 noktasında kurulan araç plaka tanıtımı sistemi ve şehrin muhtelif yerlerinde kurulan MOBESE Kameraları, şehrin giriş çıkış noktaları dahil 2012 yılında yaklaşık 25 milyon aracı kontrol ederke, bu araçların geçişi sırasında alarm veren yaklaşık 12 bin araç hakkında işlem yapıldı.
Edinilen bilgiye göre 2012 yılında araç plaka tanıtımı sistemi ve şehrin muhtelif yerlerinde kurulan MOBESE Kameraları bir yıl boyunca yaklaşık 25 milyon aracı kontrol etti. Bu araçlar arasında hacizli yakalama, çalıntı plaka, çalıntı araç suçlarından alarm veren yaklaşık 12 bin araç durdurularak haklarında yasal işlem yapıldı. Aynı yıl ayrıca kameralar 15 aracın çalıntı olduğu belirlerken, söz konusu araçlar polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanak sürücüleri hakkında yasal işlem yapıldı. MOBESE Kameraları ve plaka tanıtımı sistemi sayesinde yine aynı yıl içinde yaklaşık 50 bin araç ekipler tarafından sorgulanırken, bu araçlardan 4 bin kadarına kural ihlalinden ceza yazıldı.
MOBESE Kameraları sayesinde yine 2012 yılında kimlik tespiti, şüpheli şahıs, aranan şahıs gibi suçlardan bin 500 kişinin sorgulaması yapılırken, kameralar aynı yıl içinde yaklaşık 7 bin görüntü tespit etti ve şahıslar üzerinde aralarında kuru sıkı tabancaların da olduğu 29 tabanca ele geçirildi.
Öte yandan Foto Film Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise 2012 yılında stadyumlar, çeşitli eylemler, basın açıklamaları, şehit cenazeleri ve eğitim faaliyetleri gibi yerlerde yaklaşık 20 bin kare fotoğrafın yanı sıra yaklaşık 18 bin dakika kamera ile görüntü çekti.
Öte yandan şehrin farklı yerlerine kurulan 103 hareketli, 23 sabit MOBESE kameraları şehri 24 saat gözetim altında tutarken, bu görüntülere zaman zaman farklı olaylar takılıyor. Görüntülerde çoğunu asayiş olayları teşkil ederken, özellikle şehir merkezinde farklı yerlere kurulan MOBESE kameraları sayesinde polis ekipleri yaşanan herhangi bir olaya zamanında müdahale ediyor.
(BK-ÖS-Y)

17.01.2013 13:52:13 TSI

Editör: Wan Haber