Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 14-24 Şubat tarihleri arası Trabzon'da yapılacak Karadeniz'in en büyük kitap fuarına tüm vatandaşları davet etti.
Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcılar Hüseyin Turan, Osman Gökhan Bali, Akoluk Basın Yayın Dağıtım'ın sahibi Fatih Solak'ın katılımıyla belediyede düzenlediği basın toplantısında organizasyon hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu, 14-24 Şubat tarihleri arasında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde 'Trabzon'da Kitap zamanı' etkinliğine 50 yayınevi ve 45'i aşkın yazarın katılacağını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu fuarda yazarların okuyucuları ile buluşacağını da ifade ederek 10 gün sürecek etkinliklerin her gününe tüm Trabzonlular'ı davet etti.
Toplantıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, yazarların aynı günlerde Antalya'da düzenlenecek fuara rağmen Trabzon'u tercih ettiklerine dikkat çekerek, "Trabzon'umuz hakikaten medeniyetler beşiği. Büyük bir kültürel miras devralmış. Entelektüel seviyesi iyi düzeyde gelişmiş olmasından dolayı tercih edilen bir kent olduğunu düşünüyoruz. Katılımcı yazarlar Trabzon'un geçmişini iyi bilmeleri insanının kitap okumaya merakının daha öncesinden biliniyor olmasının da o katılımda önemli bir etken oldu. Antalya bizim çok sevdiğim kentimiz. Tabi ki oraya katılımın çok olmasından biz de seviniriz. Ama daha çok Antalya'mız turistik özellikleri ile ön plana çıkmışken biz de halk olarak daha çok okumaya merakımızla belki bir adım ön plana çıkmışız" dedi.
Kitap fuarında indimler olacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Biz yayın evlerini halk ile buluşturmayı, yazarları halk ile buluşturmayı çok önemsedik. Bu noktada imkanları kendilerine tahsis etmeye gayret ettik. Her hangi bir ücret talep etmedik. Bu kültüre sanata edebiyata kitap okuma alışkanlığımızı daha da arttırmak içindir" diye konuştu.

KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN ARAYIŞLARIMIZ SÜRÜYOR
Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Gümrükçüoğlu, '61 proje' içerisinde Kongre ve Kültür Sarayı vaatlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Kongre ve Kültür Sarayı vaadimiz vardı. Zaten de gerekli. Şuanda bunu temin edemememizin sebebi arsa ve araziyi o kapasitede ortaya koyamamamızdandır. 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunun doğu tarafı ve Orman Bakanlığının lojmanlarının olduğu noktada devam etmekte. Daha çok kentin içinde yaşayan bir yerde olması gerekli. O bölge üzerinde çalışmalarımızdan sonuç alabilirsek o bölgede bunu yapmayı amaçlamış bulunmaktayız" dedi.

DTM YIKILIP YERİNE KÜLTÜR SARAYI YAPILACAK
Kaşüstü'nde bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine de Kültür Sarayı yapmayı planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Şu anda Kaşüstü'nde bulunan Dünya Ticaret Merkezinin bulunduğu yerin üzerinde bir kongre merkezi ve üzerinde konaklama tesisi hazırlıkları devam ediyor. Teklifler alınıyor. Trabzon Valiliği ile birlikte bu hazırlık devam etmektedir. Bu konuda teklif toplama ve teklif verme noktasında hazırlıklar devam ediyor" dedi.

TRABZON MÜZESİ'NİN ETRAFI İSTİMLAK EDİLECEK
Trabzon müzesinin etrafının da istimlaklerle açmayı planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Bölge İdare Mahkemesi'nin bulunduğu alanı da müze yapmayı planladıklarını kaydetti. Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un müzelerine uzun sokağın gerisinde ki eski doğum evini de Trabzon Belediyesi önderliğinde müzeler zincirine sanat evleri zincirine katmayı planlamış bulunduk" dedi.

MARAŞ CADDESİ TRAFİĞE KAPACAK MI?
Kahramanmaraş Caddesi'nin trafiğe kapatılması konusu ile ilgili olarak ise Başkan Gümrükçüoğlu, "Trafiğin İl Özel İdaresi ile Meydan Parkı arasında araç trafiğinin kaldırılması sorunu hem insanların ulaşımı açısından hem de çalışanların, sorununun çözüm yolu üretilmesi ile mümkün olabilir" dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, VATANDAŞLARI YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ
Başkan Gümrükçüoğlu basın toplantısının sonunda Sağlıklı bir yaşam için "Adım Adım 10 Bin Adım" Projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Gümrükçüoğlu 13 Şubat Çarşamba günü saat 10.00'da Sahil Mevkii Ayasofya altında yürüyüş yolunda yapılacak yürüyüşe herkesi eşofmanlarını giymiş olarak katılmaya çağırdı. Gümrükçüoğlu, sağlıklı yaşam için yürüyüşün çok önemli olduğuna ve her gün yapılan 5 km'lik yürüyüşün kalp ve damar hastalıklarını yüzde 40 oranında azalttığının bilimsel olarak ispatlandığına dikkat çekti.
(BK-ÖS-Y)

12.02.2013 16:42:54 TSI

Editör: Wan Haber