Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) örnek hayatının anlatıldığı 'Sevgililer Sevgilisi' adlı konferans Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkez'inde gerçekleştirildi.
Araştırmacı Yazar Galip Gedik'in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Ergin Aydın, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İncirlik Camii İmamı Hafız Ali Osman Birinci'nin Kuran tilatevitle açılışı yapılan programa okunan ilahi ve kasidelerle devam edildi.
Programın açılışında bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Regaip Kandili münasebetiyle böyle bir gecenin tertip edilmesinin Sevgililer Sevgilisi Peygamber Efendimizi (s.a.v) anlama adına çok önemli olduğunu ifade ederek, "Birkaç gün önce idrak ettiğimiz Mevlit kandilimizi tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da kadınıyla erkeğiyle yaşlısıyla genciyle hep birlikte kutladık. Belediye olarak hazırlamış olduğumuz bu anma gecesine de teşrif edip katıldığınızdan ötürü Allah hepinizden razı olsun. Allahın "Habibim sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği sevgililer sevgilisini daha iyi anlayabilmek adına inşallah değerli hocamızın sohbetinden hep birlikte istifade edeceğiz. Sizin bizim bütün Trabzon'umuzun gelecek nesillerimiz için hepimiz için gayesi en büyük mertebe olan Allahın rızasını kazanmak Peygamber Efendimize layık bir ümmet olabilmektir. Aslında dünya hayatının ana amacı budur. Bu yolda yetişecek nesillerimize gelip geçmekte olduğumuz dünyamızı yarınlarımızı bırakacağımız nesillerimize ne kadar dinimizi diyanetimizi öğretebilirsek o ölçüde onlara karşı vazifemizi ifa etmiş olacağımız biliyoruz. O zaman belki gözümüz arkada gitmeyecek, mesuliyetimizi bir nebzede olsa yerine getirmiş olacağız" dedi.
Gümrükçüoğlu, insan sevgisiyle dolu uygar bir toplum olabilmenin Allah'ı ve Resulu'nü iyi anlayıp iman etmekle mümkün olduğunu belirterek, "Hepimiz biliyoruz ki önemli olan, dünyayı bırakacağımız nesillerin Allah'a kul Resulullah'a ümmet olmayı anlayıp iman edinmeleri ve kendilerinden sonra gelecek olanlara bu imanı aşılayabilmeleri ve taşıya bilmeleridir. O zaman o insanlar kimseyi kırmazlar. Temel insan hak ve hürriyetlere saygı gösterirler . Belki o zaman geride bırakacağımız dünya en medeni ve insan sevgisiyle dolu bir dünya olur. İslam'ın mesajı budur. Onlara aşılayacağımız uygarlığı ve insan sevgisini hakikatten hissetmiş kabullenmiş ve yaşamış olurlar" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Galip Gedik ise, Peygamberimizin hayatının tüm insanlığa en büyük örnek olduğunu kaydederek, "İnsanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed (s.av.)'in hayatı bütün insanlığa birer örnek ve misal teşkil etmektedir. Onun veladetiyle birlikte insanlık yeniden doğmuş ve kararanlık cahiliye devrinden kurtulup bir gül asrına ermiştir. Bugün Müslümanlar olarak hataya düşmemek için Allahın buyurduğu gibi onun sünnetlerine sımsıkı sarılmalı ve yolumuzdan şaşmamalıyız. Bizim için en büyük rehber Hz. Kuran ve Peygamber efendimizin sünnetleridir" diye konuştu.
Gedik'in konuşmasının ardından kürsüye gelen ilkokul 2. sınıf öğrencisi Enes Yaylak, Peygamber Efendimize yazılmış bir Naat-ı şerif okuyarak salondaki herkese duygusal anlar yaşattı. Küçük çocuğun bu jestine Başkan Gümrükçüoğlu kendisine bir hediye vererek karşılık verdi.
Programın sonunda Başkan Gümrükçüoğlu konuşmacı Galip Gedik' e bir plaket takdim etti.
(OK-

26.01.2013 14:06:06 TSI

Editör: Wan Haber