Trabzon'da bir kişi bir süre önce evlilik yaptığı Azeri kadın tarafından şiddet görerek dövüldüğünü öne sürerek dava açtı. Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan Azeri Terane A.E. "Eşe karşı yaralama' suçundan 3 bin lira para cezası, 'Mala zarar verme' suçundan da 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme daha sonra kadının cezasını 5 yıl denetimli serbestlik uygulayarak her iki cezayı erteledi.
Olay Değirmendere Mahallesi'nde yaklaşık 6 ay önce meydana geldi. Kadir E. (35) 4 yıl önce tanıştığı Azerbaycan uyruklu Terane A.E. (33) ile evlenmesinin ardından Terane A.E kendisini başka kadınla aldatmasından şüphelendiği eşiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Azeri kadın mutfaktan aldığı çay demliğini eşinin başına vurarak yaraladı.
Yaşananların ardından Kadir E. evden ayrılarak bir süre eşinden ayrı yaşamaya başladı. Eşinin evi terk etmesi üzerine sinirlenen Terane A.E., Kadir E.'nin Değirmendere Mahallesi'nde yaşadığı barakaya gelerek burada yangın çıkardı. Ölen ya da yaralanan olmadığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Kadir E. eşi hakkında suç duyurusunda bulundu.
Terane A.E., için hazırlanan iddianamede 'Mala zarar verme' ve 'Eşe karşı yaralama' suçlamalarıyla Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasına taraflar ve avukatları katıldı. Duruşmadaki ifadesinde mutlu bir aile olmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirten Kadir E, kendisine yapılanları hak etmediğini söyledi. Terane A.E. ise savunmasında pişman olduğunu belirterek suçlamaları kabul etti.
İfadelerin ardından mahkeme Terane A.E.'ye 'Eşe karşı yaralama' suçundan 3 bin lira para cezası, 'Mala zarar verme' suçundan da 8 ay hapis cezası verdi ve daha sonra 5 yıl denetimli serbestlik uygulayarak her iki cezayı erteledi.
(BK-ÖS-Y)

12.02.2013 13:19:46 TSI

Editör: Wan Haber