Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yeniden düzenlenen Büyükşehir yasasıyla ilgili olarak bilgilendirme toplantısına katıldı.
6360 sayılı yasa kapsamında 13 büyükşehir kurulması hakkında kanun uyarınca oluşturulan devir, tasfiye ve paylaştırma konusunda komisyon üyelerini bilgilendirme toplantısı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında Valilik B Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıda Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile komisyon üyeleri hazır bulundu.
Burada bir konuşma yapan Vali Kızılcık, sürece katkı verilmesini isteyerek, "Büyükşehir belediye yasası yeniden düzenlendi. Trabzon olarak büyükşehir statüsüne kavuştuk. 2014 yerel seçimlerine kadar mevcut yapıdan yerel seçimler sonrası yürürlüğe girecek olan yapıya geçiş için devirler yapılacak. Bu devir işlemlerinin daha sağlıklı ve kanunun ortaya koyduğu hükümler çerçevesinde yapılabilmesi için bir toplantı yaptık. Vali Yardımcımız Hüseyin Ece başkanlığında bir komisyon oluşturduk. Bu geçiş sürecinin en az sancılı olabilmesi kanunun öngördüğü şekilde yapılması için bilgilendirme toplantısını yapıyoruz. Sürecin işleyişi ile ilgili olarak valiliğimiz tarafından bir kitap bastırıp ilgili kurumlara gönderdik. Kurum ve kuruluşlarımızın başkanları olarak bu süreç sizlerin nezaretinde yürüyecektir. Bu güne kadar sürecin işleyişi ile ilgili birkaç sorunla karşılaştık. 2013 yılından itibaren yapılması gereken bildirimler vardı ama maalesef bu bildirimlerle ilgili olarak bazı belediyelerin gerekli hükümleri yerine getirmediğini gördük. Bu bildirimleri kanunun öngördüğü şekilde bir an önce yapmalısınız. Çünkü sizden aldığımız bilgiler bakanlıklara gönderilecek. Eksik olursa işimizi tam yapmış olmayız. Birde bazı belediyelerimizin mülklerin satışı hususunda gereksiz girişimlerinin olduğunu duyuyoruz. Kimsenin bir yere malını verme düşüncesi elbette yoktur. Hizmetin gereği ne ise onu yapmalıyız. Tabiri caizse yangından mal kaçırma girişiminin bir anlamı yok. Tabi ki kimsenin böyle yapacağına inanıyorum. Bunların söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Bu sürece katkı vereceğinize inanıyorum" dedi.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2014 Mart yerel seçimlerine kadar herkesin üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirterek belde başkanlarına seslendi
Gümrükçüoğılu, telaşa kapılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Hiç kimsenin gönlünün kırılmamasına özen gösterin, vatandaşla iyi bir iletişim kurmalısınız. Hizmetin hepsi birdir. Bu tefsiye ile beldeleriniz kendi mahalleniz haline gelmiş olacak. Bizim endişemiz, bu süreçte vatandaşın endişe ile düzensiz bir yapılaşmaya gitmesidir. Bunlara uyarı tarzında yaklaşmalıyız. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. Böyle bir telaşa gerek yok. Valimizin de dediği gibi bir yerden bir şey kaçırmaya lüzum yok. Düzensiz bir yapılaşma yapmayın. Herkes evini yurdunu yapacak ancak her metrekaresi imar planına tabi olacak bu şehirde sonradan hem vatandaş mağdur olur hem de belediyenin işleri güçleşir. Muhtarlarımız bu konuda uyarıcı olmalıdır" dedi.
(BK

13.02.2013 18:43:22 TSI

Editör: Wan Haber