Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da ilk ve ortaöğretimde eğitim gören öğrenciler, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sonu ermesi dolayısıyla yarıyıl tatiline "merhaba" dedi.
Trabzon'da bulunan 639 okuldan biri olan Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda öğrencilerin karne sevincine ortak olan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, öğrencilere öğütler vererek ileriye düşünmelerini istedi.
Karne dağıtımından önce konuşan Vali Kızılcık, öğrencilerin yarıyılı iyi değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaparak, "2012-13 eğitim döneminin ilk kısmında 267 anasınıfında 11 bin 886 öğrencimiz, 480 ilköğretim okulumuzda 89 bin 757 öğrencimiz, 113 lisemizde42 bin 644 öğrencimiz olmak üzere toplamda 639 okulumuzda 143 bin 807 öğrencimiz ile birlikte eğitim ve öğretimimizi tamamladık. Bu sayılar geleceğimizin genç nüfusu olarak varlık olduğunun bir göstergesidir" dedi.
Eğitimin insan olmaktan kaynaklanan bir zorunluluk olduğunu belirten Kızılcık, "Uzun bir dönem boyunca sabahın erken saatinde kalkıp bütün gün eğitim gördünüz biliyorum bazılarınız sıkıldı, bazen yoruldu, bazen güldük bugün o uzun dönemin sonunda okula gelirken hayata hazırlanırken yapmak isteyipte, yapamadığınız işlerimiz vardı. Umarım ki bu 15 günlük süre zarfında bunları yapacaksınız. Gönlünüzün istediği gibi davranacaksınız ama hiçbir zaman unutmayın ki okula devam ettiğimizde geleceğe hazırlanmamız ikinci döneme daha zinde hazırlanmamız için insan olmamızdan kaynaklanan bir zorunluluktur" diye konuştu.
Konuşmanın ardından beraberindeki Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Kızılcık, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Komik anların yaşandığı törende, Kızılcık nasıl Vali olduğunu da anlattı. Daha sonra okul öğretmenleriyle durum değerlendirmesi yapan Kızılcık, öğretmenlerin öğrencilerin yetiştirilmesinde çok büyük önemlerinin olduğunu belirtti.
(OK-EK-Y)

25.01.2013 12:59:14 TSI

Editör: Wan Haber