Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Ocak ayı Meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Ulusoy, yeni NACE kodu düzenlemesinin ardından oluşan durum üzerine geçtiğimiz günlerde yapılan olağanüstü meclis toplantısının ardından TOBB nezdinde Yönetim Kurulu BaşkanıM. Suat Hacısalihoğlu ile birlikte yaptıkları görüşmeleri anlattı. Ulusoy, "Olağanüstü Meclis toplantımızda birlik ve beraberlik içinde alınan karar üzerine Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile birlikte TOBB'a gittik. Konuyu anlattık. Sıkıntılı olan meslek gruplarında yeniden değerlendirme yapılacak ve odalar birliğine bildirilecek. TOBB bu konuda son kararı verecek. Eğer burada iyi bir çalışma yapılırsa, bizler de kanunun emrettiğini yapıp TOBB'a gönderirsek orada da bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. İtirazı olan varsa bildirecek, değerlendirme yapılacak ve yanlışlık varsa düzeltilecek" dedi.

YAKLAŞIK 5 BİN KİŞİ 2012 YILINDA KÖY VE BELDELERDEN İL VE İLÇE MERKEZLERİNE GELDİ
Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise konuşmasında 5084 Sayılı Yatırım ve İstihdamın Teşviki Yasasıyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere değindi. Yasa kapsamındaki 49 il olarak yapılan baskının olumlu sonuç verdiğini ve Başbakan'ın bu konuda Bakanlara çalışma yapmalarını istediğine dair haberler geldiğini belirten Hacısalihoğlu, "İllerin sıralaması sosyo ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alınarak yapılmıştı. Bunlar da değişti. Trabzon'un sosyo ekonomik gelişmiş endeksi bizim yaptığımız araştırmalarda 4. bölgededir. Bu dikkate alınarak daha fazla ilimizin katkı alacağını düşünüyoruz. Bu bizim için işsizliğin artması ve yeni istihdam oluşturulması açısından bu düzenleme önemlidir. Trabzon'da köylerden ve beldelerden il merkezine bir akın var ve bu da işsizliği artıyor. Bu gelenlerin iş yönünden desteklenmesi gerekiyor. Yaklaşık 5 bin kişi 2012 yılında köy ve beldelerden il ve ilçe merkezlerine geldi. Dolayısıyla 5 bin civarındaki bir rakamın iş aradığını düşünürsek artık iş bulmanın kolay olmadığını görüyoruz. Bu bakımdan bu desteklerin ne kadar önemli olduğu ortadadır" diye konuştu.
(BK-ÖS-Y)

01.02.2013 20:43:04 TSI

Editör: Wan Haber