BDP milletvekillerinin Karadeniz gezisi kapsamında Trabzon'a geleceklerini belirten Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yrd.ve Day. Derneği Başkanı İsmail Karaca, provakasyon uyarısında bulundu.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Karaca, "Önce imralı süreci, şimdide çözüm süreci diye adlandırılan bir sürecin içinde bulunmaktayız. Sayın Başbakanımız; siyasi hayatıma mal olsa da bu yoldan dönmem diyor, sözde siyaset yapan Bdp milletvekilleri sürece destek verdiklerini beyan ediyor, diğer taraftan dağdaki teröristbaşı 'kesinlikle silah bırakmayız' diyor. Türk halkı artık bu süreci doğru okuyup bir şeylere karar vermesi gerekir. Neden bu tür diyaloglar sadece kış aylarında yapılıyor, yoksa buda diğerleri gibi bir kandırmaca mı? yıllardır aynı tiyatro oynanıp duruyor. Şimdi de terörün uzantısı olan sözde siyaset yaptıklarını söyleyen BDP milletvekilleri çıkmışlar şanlı Karadeniz halkına bu süreci anlatacaklarmış? Karadeniz halkının terörle yatıp kalkan, terör örgütüne üyeliğinden 9 yıl hapis cezası alan birinden öğrenecek hiç bir şeyi olamaz. Gelip acaba dağda askerlerimize nasıl pusu kurup şehit ettiklerini mi anlatacaklar. Önceleri Karadeniz'e sızmaya çalışan eli kanlı terör örgütü bunu başaramayınca, uzantıları olan sözde siyasetçileri ile bunu yapmayı denemektedirler. Amaçları provakasyon yapmaktan başka bir şey değildir. Terör örgütüne destek verdiklerinden milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılacağını söyleyen Hükümet neden bu sürece destek veriyor?" ifadelerini kullandı.
"Akan kanın durmasını bu acıyı yaşayan bizler kadar isteyen kimse olamaz" diyen Karaca, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ama bu sürece barış olacak, terör bitecek diye bakanlar en kısa zamanda nasıl yanıldıklarını ve kandırıldıklarını anlayacaklardır. Varsa böyle bir süreç bunu bize bizim seçtiğimiz milletvekilleri açıklasınlar. Yada neden açıklayamadıklarını anlatsınlar. Karadeniz halkı misafirperverdir, vatanını, milletini seven koruyan hiç kimseyle derdi olmaz. Ama gelenler şunu bilsinler ki Trabzon'da kandırabilecekleri bir tek Trabzonlu olamaz. Son olarak da bizler Trabzon Şehit Aileleri olarak bu ziyaret sürecini yakından takip ettiğimizi ve Trabzon'da terörün uzantısı sözde siyasetçilere yer tahsis eden ve ellerini sıkan hiç kimsenin bundan böyle sıkacak bir şehit yakını eli bulamayacağını tüm Trabzon kamuoyunun bilmesini isteriz."
(BK-ÖS-Y)

19.02.2013 12:59:39 TSI

Editör: Wan Haber