Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret etti.
Ziyarette konuşan TSGİAD Başkanı Emre Aksoy, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin parasının Batum'a kaydığını belirterek, "Özellikle Samsun, Ordu'dan Artvin'e kadar olan Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki canlı para Batum'a gidiyor. Bu ilerde bölge için ciddi sorun haline gelebilir. İleride oluşacak bu yönde ki bir problemi şimdiden engellemek için projeler üretilip başbakana sunulmalıdır" dedi.
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise, Türkiye'deki ekonominin zigzaglı olmasına rağmen eskisi gibi ekonomik krizlerin oluşmadığını ifade ederek, "Bazı şeylerin daha oturmuş hale geldiğini ve bölgeden Batum'a ciddi bir para akışı oluyor. Bunun bölge ekonomisine zarar vermemesi adına ellimizden gelen çalışmayı yapacağız" diye konuştu.
TTSO seçimlerinden bahseden Hacısalihoğlu, seçimlerin hastalık olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Geçen hafta perşembe günü gerçekleşen toplantıda meslek gruplarına yönelik itirazlar gerçekleşti. 35'ten 29'a indi. Bir taraftan da meclis üyelerimizde bir düşüş yaşandı. Düşüşün esas nedeni de, eskiden bizim odamızın üye sayısı 5 binin altında idi. Şimdi ise bu sayı 5 binin üzerinde. 5 binin altında olduğumuz dönemde 24 meslek grubunda 150 üye sayısının üzerinde olunca 3 üye çıkarıyorduk. Şimdi ise 200'ün üzerinde olunca 3 üye çıkarıyor. Böylelikle yaklaşık 22 grup 200'ün altında kaldı. Dolayısı ile 1'er üyelik bir azalma meydana geldi. Şu an ki aşamada 30 kişilik bir azalma oldu. İlerde talepler TOBB tarafından değerlendirilecek. Bütün talepleri toplayarak meslek gruplarında yeni bir düzenleme yapabilir. Perşembe günü aldığımız kararda TOBB ile görüşme kararı çıktı. Randevu istedik. Şu an ne yapılabilir diye randevu talebini bekliyoruz. O randevudan çıkacak sonuçlara göre de seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceğine karar vereceğiz. Bana sorarsanız 1 yıl daha uzamalı. Aslında seçim Kasım ayında idi. Sonra bakanlık bu tarihi Şubat-Mart ayına attı. Birazda Bakanlık ile alakalı genel değerlendirmeler var. Bakalım seçim tarihi ile ilgili bize ne diyecekler bunu hep beraber göreceğiz. "
(OK-

26.01.2013 14:06:55 TSI

Editör: Wan Haber