Van İl Genel Meclis üyelerinin Mart ayında Trabzon'a yaptıkları ziyaret ardından Trabzon İl Genel Meclisi'nden bir heyet Van'a geldi. İki gündür Van'da bulunan heyet Van'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Bu gün ise Van İl Genel Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya gelen her iki kentin meclis üyeleri, burada birbirlerine hediyeler verdi. Van İl Genel Meclisi üyeleri Trabzonlu konuklarına poşu armağan ederken, Trabzon İl Genel Meclis üyeleri de bordo mavi atkı hediye etti. Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi ise Van İl Genel Meclis Başkanı Öner Yiğit’e kemençe hediye etti. Karşılıklı verilen hediyelerin ardından Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Van'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Kardeşlik için bölgeye geldiklerini belirten Revi, "Çünkü siz bizsiniz, biz siziz. Biz şimdi kardeş olmadık! Bin yıldır kardeşiz. Trabzon hassas bir kent ve gelişen süreci barış için olumlu buldu. Muhammed’de buna depremde öncü oldu" dedi.


""

Trabzon'u tanıtan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Van İl Genel Meclis Başkanı Öner Yiğit, Trabzon İl Genel Meclis üyelerinin müzakere sürecine katkıda bulunmak için Van'a geldiklerini ifade ederek, müzakere sürecinin karanlık bir devrin kapanma süreci olduğunu kaydetti. Demokratik bir yaşam için yeni anayasanın bir an önce yapılması gerektiğini dile getiren Yiğit, "Yeni anayasa en hızlı şekilde yapılarak hayata geçirilmeli. Abdullah Öcalan'ın başlattığı süreç tüm halkları kapsamaktadır. Artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Bölgede silahların değil fikirlerin konuşulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Genel meclis başkanlarının konuşmasının ardından diğer üyeler de kısa konuşmalar yaptıktan sonra hatıra fotoğrafı çekildi. Heyetin Van'daki gezilerine devam edeceği belirtilerek, ziyaretlerin her yıl gerçekleşmesi temennisinde bulunuldu.

Editör: Wan Haber