Trabzon'da 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın Trabzon'da düzenlenmesi için büyük emek sarf eden TÜRKSOY Genel Sekreteri Düysan Kaseinov ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci'ye hemşerilik beratı verilmesi için belediye meclis toplantısında tören düzenlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın da katıldığı meclis toplantısının açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Mimar Sinan Proje Olimpiyatları'nın Trabzon'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu büyük mühendislik mimarlık kurultayının yanı sıra Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın da Trabzon'umuzda gerçekleştirmiş olmanızdan dolayı ve Trabzon'umuz için göstermiş olduğu gayretlerden dolayı TÜRKSOY Genel Sekreteri Düysan Kaseinov ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci'ye minnettarız. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayeleri, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleri, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'ın organizasyonu, Trabzon Valiliğimiz ile Belediyemizin ev sahipliğinde yapılan kurultayda tüm Türk dünyasının bilimde, mühendislikte, mimarlıkta en önemli insanlarını bir araya getirmiş olmak tarihi şehir Trabzon için ayrı bir mutluluktur. Belediye Meclisimizin aldığı karar gereği olimpiyatların Trabzon'da yapılmasında büyük emekleri olan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düysan Kaseinov ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci'ye fahri hemşerilik beratı verilmesine karar verdik. Davetimizi kırmayıp tekrar Trabzon'a teşvik eden değerli konuklarımıza şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Bakan Bayraktar, Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ve Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları'nın son derece önemli bir organizasyon olduğunun altını çizerek, " Bu kurultay şehirlerin ve kentlerin tanıtımı açısından son derece önemli organizasyonlardı. Türk dünyasının bütünleşmesi, yakınlaşması, kaynaşması, birleşmesi için son derece önemlidir. Trabzon ili kendine yakışır bir organizasyon yapmıştır ve bu organizasyon tüm dünyada ses getirdi ve Trabzon'un etkin tanıtımı sağladı" ifadelerini kullandı.
"Kabinenin bir bakanı olarak, Trabzon milletvekili olarak ve Trabzon'un bir evladı olarak bu kente karşı ayrıca sorumluluklarımızın olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Bayraktar, "Bu nedenle Trabzon'da yapılacak projelere biraz daha pozitif yaklaşacağımı özellikle ifade etmek isterim" dedi.
Trabzon'a yapılacak hizmetlerde mutlaka siyaset üstü düşünülmesi gerektiğini dile getiren Bayraktar, "Trabzon'un birliğini, dirliğini, gelişmesini ve kalkınmasını birlikte sağlamayı düşünerek hareket etmemiz gerekmektedir. Yatırım ne kadar iyi olursa olsun eleştirilecek bir iştir. Yüzde yüz doğru olan bir yatırım düşünülemez. Sadece Cenabı Allah'ın yaptığı şeyler yüzde yüz doğrudur. Biz yatırımlarda yüzde 90 faydalı olan işler yapmanın gayretindeyiz" diye konuştu.
Trabzon büyükşehir olduğunu ifade eden Bayraktar, "Büyükşehir'in de eleştirilecek tarafları var. Yüzde 10,yüzde 15 eleştirilecek tarafları var. Ama yüzde 85 faydalı tarafı var. Büyükşehirle birlikte gelirler artacak. Yeni birimler ve genel müdürlükler kurulacak. Ulaşımla ilgili ve su kanalizasyonla ilgili genel müdürlükler kurulacak. Trabzon büyüyecek. Türkiye'de 16 büyükşehir vardı. Yeni 13 tane daha büyükşehir kuruldu. Trabzon bunun dışında kalsaydı biz bunu hiç kimseye hiçbir şekilde izah edemezdik. Geçmiş dönemde Trabzonspor Türkiye'de 6 şampiyonluk elde etti ve bunula birlikte Trabzon bir ağırlık kazandı. Bizi güçlendirdi. Trabzon Türkiye'nin ortasına oturdu. Büyükşehirle birlikte Trabzon daha da büyüyecektir" diye konuştu.
Bakan Bayraktar konuşmasının ardından Trabzon Belediye Meclisi'nden alınan karar gereği hazırlanan hemşerilik beratını TÜRKSOY Genel Sekreteri Düysan Kaseinov'a takdim etti. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci'ye ise hemşerilik beratını Vali Kızılcık verdi.
(BK-ÖS-Y)

04.02.2013 18:08:02 TSI

Editör: Wan Haber