Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla birçok etkinliğe imza atan Trabzon Belediyesi, yaklaşık dört yıl içerisinde 410 engelliye akülü araba, 367 engelliye de tekerlekli sandalye yardımında bulundu.
Trabzon Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi'nde kurulan Engelli Danışma Merkezi önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyor. 2010 yılından beri hizmet veren merkezde yaklaşık iki bin 100 engelli vatandaşa danışmanlık hizmeti verildi.
Merkezde, engelli vatandaşlara engelli yasası, engellilerin sahip oldukları haklar ve bu hakların elde edilebilmesinde gerekli koşullar hakkında yönlendirme ve bilgilendirme hizmeti sunuyor. Engelli vatandaşlar merkeze, her türlü istek, öneri ve şikayetleri için de başvuruda bulunabiliyor.
Engelli vatandaşlara verdiği danışmanlık hizmetinin yanında eğitim kursları da düzenleye Trabzon Belediyesi, engellilerin meslek sahibi olmaları amacıyla İŞKUR ile birlikte 4 projeyi hayata geçirdi. Bu kurslardan "İşaret dili eğitimine 15, Keçe nakışı kursuna 15, Tel kırma kursuna 15, KPSS hazırlık kurslarına da 45 engelli katıldı.
Belediye, kentin ana cadde ve meydanlarında engellilerin rahatça yürüyebilmeleri için yaklaşık 2.5 km hissedilebilir zemin uygulaması yaparak hizmete sundu. Belediye ayrıca engellilerin ulaşım hizmetlerinden faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla yeni alınan 30 adet otobüsü engellilerin rahatça yararlanabileceği şekilde dizayn ederek hizmete sundu.
Engelliler toplumun bir parçası ve vazgeçilmezidir diyen Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için azami gayret gösterdiklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, "Engellilerimiz için sinema ve tiyatro etkinlikleri yaptığımız gibi sportif organizasyonlar da imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Belediye olarak engellilerimizin kullanımı için akülü engelli arabası, tekerlekli sandalye ve çeşitli engelli aparatı yardımında bulunduk. Son olarak belediyemize aldığımız 30 otobüste engellilerin otobüse rahat binip inebilmeleri için engelli rampaları bulunmaktadır. Ayrıca otobüslerin içerisinde engellilerin araçlarıyla rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için bölgeler bulunmaktadır. Belediye olarak bundan sonra alacağımız her toplu taşıma aracında mutlaka engellilerin rahat kullanımı öncelikli şartlar arasında yer alacaktır. Ayrıca şehir içindeki kaldırımlarımızı engellilerin rahat kullanabilecekleri seviyeye getirdik. Engelliler için çeşitli meslek edindirme kursları düzenledik. Çalışmalarımız aynı anlayış ve ciddiyetle devam edecektir" ifadelerini kullandı.
(OK-EK-Y)

20.01.2013 15:07:56 TSI

Editör: Wan Haber