Tosya Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Tosyalılar Dayanışma gecesi İstanbul'da, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen gecede adeta yıldızlar geçidi yaşanırken çok sayıda Tosyalı doyasıya eğlendi.
İlk kez düzenlenen geleneksel Tosyalılar gecesinde açılışı Mehter Takımı yaparken ardından sahneyi Tosya Belediyesi Folklor Ekibi ve Tosya Musiki Cemiyeti aldı. Tosya'ya özgü halk oyunlarını Tosya Belediyesi folklor ekibi sergilerken Tosya Musiki Cemiyeti ise yine Tosya yöresine özgü halk müziklerini davetlilere dinletti. Ufuk Acar'ın sunuculuğunu yaptığı programda TRT sanatçısı Onur Eren Demir, Arzu Akça ve Gülcan Kara sahne aldı.
Tosya Musiki Cemiyetinin mini bir konser verdiği gecede cemiyet sanatçılarından Selcen Bektaş ve Sema Taviloğlu ise söyledikleri şarkılarla davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Tosya davul zurna ekibinin de küçük bir şov yaptığı gecede, Başkan Kazım Şahin programda sahne alan sanatçılarla birlikte şarkılara eşlik etti. Geceye katılan yöneticilere, iş adamı ve sanatçılara federasyon tarafından teşekkür plaketi de sunulurken, gecede bir konuşma yapan Başkan Kazım Şahin, Tosya'nın kalkınması için Tosya Belediyesi tarafından atılan adımları ve ileriye yönelik yapılması planlanan projeleri anlattı. Önümüzdeki süreçte Tosya'ya yapılacak olan yatırımların müjdesini de veren Başkan Şahin, gurbetteki Tosyalıların mutlaka en kısa sürede Tosya'ya gelip ziyarette bulunmalarını ve değişimleri yerinde görmelerini kaydetti.
Düzenlenen programa katılan Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve İsmet Uçma dayanışma gecesinin İstanbul'da yaşayan Tosyalıları bir araya getirdiğini belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiği söyledi.
Tosya Belediyesi Folklor ekibini, Tosya musiki Cemiyetini ve oyunlarını çok beğendiğini dile getiren Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ise, İstanbul'daki Tosyalılara seslenerek tüm imkan ve olanakları kendinin sağlayacağını ve böyle bir folklor ekibinin İstanbul'da kurulması gerektiğini ifade etti. Aktaş, İstanbul'daki Tosyalılardan çocuklarını bu oluşuma dahil etmeleri için ellerinden gelen tüm kolaylıkları sağlayacaklarını da belirterek Tosya Belediyesi'nin yapmış olduğu faaliyetin övgüye mazhar olduğunu belirtti.
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise, kentsel dönüşüm ve belediye sarayı hükümet konağı şehir girişleri huzurevi inşaatı, adliye sarayı gibi kamu hizmetlerine değinerek Tosya'nın çehresinin değiştiğini belirtti. Kazım Şahin, yeni bir yol haritası çizerek bunu Tosya menfaatine yaptığını ve ellerini değil başını taşın altına koyduğunu dile getirdi.
(RY-

18.02.2013 13:11:54 TSI

Editör: Wan Haber