Kastamonu'nun Tosya ilçesinde dört kişi, sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden dolandırıldı.
Tosya'da ikamet eden Niyazi E'na ait sosyal paylaşım sitesi facebook adresi önce çalındı. Ardından kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, facebook üzerinden mesaj yazarak "Net üzeri alışveriş yaptım onun içinde cep istiyorlar onay için cebimde arızalı rica etsem seninkinden iki dakika halletsek kontör falan gitmiyor, onay yazıp 7979 göndersen tamamdır" diye mesaj yazdı.
Bunun üzerine Niyazi E'nun arkadaşlarından 4 kişi bu mesaja cevap verdi. Mesajı yanıtlayan 4 kişi, bir sonraki ay kendilerine gelen fatura karşısında şaşkınlık yaşadı. Dolandırılan 4 kişi, Niyazi E'nu arayarak olayı anlattı. Niyazi E de, kendisinin bu şekilde bir mesaj yazmadığını belirterek, dolandırıldıklarını anladılar. Niyazi E, Tosya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.
Mesajı yanıtlayan 4 kişinin 150 ila 250 arasında değişen meblağlarda dolandırıldığı öğrenildi. Emniyet güçleri bu tür istek ve mesajlara itibar edilmemesini isteyerek, en yakın karakola gidilerek şikayette bulunulmasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(Vİ-OS-HO-Y)

18.12.2012 16:50:49 TSI

Editör: Wan Haber