Tosya Müftülüğü tarafından din görevlileri için vaaz becerilerini geliştirme kursunun üçüncüsü düzenlendi.
Tosya İlçe Müftülüğü din hizmetleri konusunda vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için din görevlilerine eğitim vermeye devam ediyor. 2012 yılında başlatılan eğitimlerde din görevlilerine hizmetiçi eğitimin yanında diğer alanlarda da eğitim verilerek mesleğe motivelerinin sağlanması için çalışmalar yapıldı.
Aynı zamanda Tosya İlçe Müftülüğü, 2012 yılında başlatılan uygulamayı bu yılda devam ettiriyor. İki defa düzenlenen vaaz becerilerini geliştirme kursunun üçüncüsü de Tosya'da sabah başladı. İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir tarafından verilen vaaz becerilerini geliştirme kursuna İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan 22 din görevlisi katılıyor.
3 hafta sürecek olan eğitime katılan din görevlileri meslek yaşamlarında daha verimli olabilmeleri için mesleki eğitimin yanında hitabet eğitimi de veriliyor. Kursun tamamlanmasıyla eğitime katılan kursiyerlere sertifika verilecek. 60 saatlik vaaz becerileri eğitimine katılan din görevlilerinin vaaz ve din anlatımı konularında aktif olmaları sağlanacak.
(RY-SD-Y)

08.01.2013 14:42:38 TSI

Editör: Wan Haber