Kastamonu Umut Sağlıkçılar Derneği ile Tosya İş Adamları Derneği'nin birlikte organize ettiği "Anadolu'dan Afrika'ya uzanan şefkat eli" konulu konferans düzenlenecek. 12 Ocak Cumartesi günü Tosya Müftülük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan konferansa konuşmacı olarak Op. Dr. Fahrettin Er katılacak.
Yurt dışındaki sağlık taramalarını yakından izlediklerini belirten Umut Sağlıkçılar Derneği (UMSAD) Başkanı Dr. Mustafa Şafak, "Türk insanının yurt dışındaki eğitim hizmetlerinden sonra şimdi de sağlık alanındaki faaliyetleriyle gündeme geldi. Özellikle Afrika ülkelerindeki sağlık taramalarının konu edildiği programda Anadolu insanının fedakarlığı ve şefkati destanlaşıyor" dedi.
Gidilen ülkelerde, özellikle geri kalmış Afrika ülkelerinde tarihi ve insani bir görevi yerine getirmenin yanı sıra ülkenin ve Türk kültürünün tanıtımına büyük katkılar sağlandığına dikkat çeken Şafak, "Biz de dernek olarak benzer projelerin hazırlığındayız. Daha önce il merkezinde yaptığımız benzer toplantıları ilçelerimize de taşımaya karar verdik. Büyük başarıların, ekip ruhunu yakalamakla beraber, kamuoyuna açılmak, herkesin destek ve katkısını almakla ancak mümkün olduğunun farkındayız. Çalışmalarımıza bu anlayışla hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.
Konferansa konuşmacı olarak katılması planlanan ve TRT 2 televizyon kanalında yayınlanan "Türkiye'den Doktor Geldi" programının konsept danışmanı Op. Dr. Fahrettin Er ise, "Geleceğimizi duyan Afrika yerlilerinin yerel danslarla ve kendi imkansızlıklarıyla yaptıkları Türk Bayraklarıyla bizi karşılamaları, ilk defaiyi niyetlibeyaz insanları ve ülkemizi tanımaları milletim adına çok gurur verici, unutulmaz anlardı" dedi.
Farklı ülkeler olmak üzere defalarca sağlık taramasına katıldığını, iki defa sıtma olduğunu ve hastalığın şiddetiyle günlerce ateşler içinde kaldığını anlatan Dr. Fahrettin Er, kendi derneklerinin organizasyonlarıyla binlerce hastayı muayene, yüzlercesini ameliyat ettiklerini ve tonlarca ücretsiz ilaç dağıttıklarını söyledi. Yararlı çalışmalarından ötürü, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin kendisine vatandaşlık ve kırmızı pasaport verdiğine dikkat çeken Er, sağlık hizmeti sunmanın yanında Anadolu insanının yardımlarını ulaştırarak okullar yaptıklarını, her biri 10-15 köye hayat veren su kuyuları açtıklarını, bağışlananları ve kendi kurbanlarını bu ülkelerde keserek fakir halka dağıttıklarını, yedi yüze yakın, özellikle yetim ve öksüz öğrenciyi okuttuklarını vurguladı.
Organizasyon ortağı Tosya İş Adamları Derneği (TOSİAD) Başkanı Hüseyin Cömert de, "Anadolu'nun civanmertliğini ve diğergamlığını tüm dünyaya duyuran, insanımızın merhamet ve yardımseverliğini tüm dünya insanlığının kalbine işleyen bu çalışmalara destek verilmeli. Davetimiz üzerine Manisa'dan Tosya'ya gelen Op. Dr. Fahrettin Er'e, Tosyalının misafirperverliğini ve duyarlılığını gösterme adına programa katılmalarını bekliyoruz" dedi.
12 Ocak Cumartesi günü saat 14.30'da memurlara, 18.30'da halka açık olacak olan sinevizyon sunumlu konferans Tosya Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenecek.
(RY-Vİ-Y)

09.01.2013 13:32:24 TSI

Editör: Wan Haber