Muğla Piri Reis Koleji'nin öğrencileri, Muğla Valiliği ve Muğla'daki kamu kurum ve kuruluşları ile ortak başlattıkları üç sosyal sorumluluk projesini tanıttı.
Proje sorumlusu öğretmenler gözetiminde hazırlanan 'Uzakta bir kardeşim Var', 'Piri Reis'in İzinde' ve 'Açlığa Çare, İsrafa Son' projelerinin amacı, yardımlaşma, paylaşma ve israfı önlemeyi amaçlıyor.
Piri Reis öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan 'Piri Reis'in İzinde' projesi ile okula adını veren Piri Reis'in bulunduğu yurt içi ve yurt dışındaki tüm dokümanlar bir araya getirilerek kitaplaştırılacak. Ünlü Türk denizcisi Piri Reis'in hayatı ve yaşam hikâyesi kitaplaştırılarak Muğla, İzmir ve Ankara'da sempozyumlar düzenlenecek. Proje sonunda hazırlanan kitap başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm devlet büyüklerine takdim edilirken, devlet kütüphanelerine hediye edilecek.
ÇALDIRAN-MUĞLA KARDEŞLİĞİ
Öğrencilerin 'Uzakta Bir Kardeşim Var' proje ortağı olarak Van'ın Çaldıran ilçesi seçildi. Piri Reis koleji 7. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan proje kapsamında önümüzdeki hafta proje sorumlusu öğretmen Ümit Tekin ile birlikte Çaldıran7a gidecek ve Çaldıran'daki öğrencilere proje tanıtılacak. 23 Nisan kutlamaları için tekrar Çaldıran'a gidecek minik öğrenciler, 19 Mayıs Bayramı kutlamaları için Çaldıran'dan Muğla'ya 150 kişilik bir grup davet etti.
SOMALİ'YE YARDIM
Öğrencilerin üçüncü sosyal sorumluluk projesi ise uluslararası bir proje olması ile dikkat çekiyor. 'Açlığa Çare, İsrafa Son' projesi ile Amerika, Güney Kore, Endonezya, Mozambik, İtalya ve Avustralya gibi dünyanın farklı 7 ülkesindeki İlköğretim okulları yapılacak ortak çalışma ile bu ülkelerde ayni ve nakdi yardım toplanacak. Toplanan yardımlar ANUCEF nezaretinde Somali'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Piri Reis Koleji yetkilileri, öğrenciler tarafından hayata geçirilecek olan üç sosyal sorumluluk projesinin, hem öğrencilerin ufkunu genişleteceğini, hem de yardımlaşma, paylaşma ve kardeşlik duygularını pekiştireceğine açıkladılar.
(BT-MB-İK)

10.01.2013 12:53:58 TSI

Editör: Wan Haber