Tortum İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan "Kahvehaneler Kıraathane oluyor, Tortumlular Okuyor" isimli bir proje kapsamında ilçe merkezinde bulunan toplam on iki kahvehanede kütüphane oluşturuldu.
Proje hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Celal Büyük, "Bölgemiz özellikle kahvehane kültürünün yaygın olduğu bir bölgedir. Merkez nüfusu yaklaşık beş bin olan ilçemizde on iki tane kahvehane bulunmaktadır. İnsanlarımız özellikle havaların soğuk olmasından dolayı gün içinde vakitlerinin büyük bir kısmını kahvehanelerde geçirmektedir. Bu proje ile amacımız kahvehanelerde zamanını geçiren halkımızı kitapla buluşturmak, kahvehaneleri aslına çevirmek ve böylece buraları okuma mekânları haline getirmektir." Dedi.
Projenin üç şamadan oluştuğunu dile getiren Büyük, "Birinci aşamada, kahvehane işletmecileri ile bir araya gelinmiş ve her bir kahvehaneye standart ölçülerde kitaplıklar yaptırılmıştır. Projenin ikinci aşamasında özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız ve T.D.V yayınlarımızdan proje kapsamında ilçemize hediye olarak gönderilen kitapların yerleştirilmesi yapılmıştır. Projenin son aşamasında ise günün belli saatlerinde görevlilerimiz nezaretinde kahvehanelerde okuma saatleri yapılmıştır." Şeklinde konuştu.
Projenin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden ilçe halkı müftülüğe teşekkür ettiler.
(ERZ-AT-Y)

10.01.2013 09:26:08 TSI

Editör: Wan Haber