Tortum İlçe Müftülüğünün hazırladığı programlarla mevlit kandili gecesinde ve gündüzünde bir dizi program icra edildi. Mevlit Kandili programları Tortum Müftülüğü Konferans salonunda Tortum Merkez Abdurrahman Gazi Camii Kur'an kursu öğrencilerinin hazırladığı bayanlara özel mevlit kandili programıyla başladı. Program Taşbaşı Köyü aşağı Mah. Camii İmam Hatibi Fakirullah Kaçar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yaklaşık iki saat süren programda ilahiler, Mevlit-i Şerif, şiirler ve Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizi anlatan yazılar okundu. Yaklaşık 200 kişi kapasiteli salona sığmayan bayanlar için belediyeden ve Kur'an Kursunda sandalye takviyesi yapıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük bayan cemaate teşriflerinden dolayı özellikle teşekkür etti. Program yapılan dua ile son buldu.
Bayanlara özel olarak hazırlanan programın ardından Tortum Merkez camide ve Tortum Merkez İhsaniye Camisinde akşam namazından sonra vaaz irşat ve mevlit programları düzenlendi. Tortum Merkez İhsaniye Camisinde konuşan İlçe Müftüsü Celal Büyük Mevlit kandilinin önemi ehemmiyet bu gecenin nasıl değerlendirilmesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca İlçe vaizi Abdullah Gölükcü'nün Tortum Merkez Camisinde kandile özel düzenlediği mevlit programı vatandaş tarafından büyük ilgi topladı.
Tortum İlçe Müftülüğünün camiye gelmeyen gelemeyen vatandaşlara yönelik olarak her yıl devamlı olarak düzenlediği kahvehane sohbetleri kandil gecesinde ayrı bir önem kazandı. İlçe Merkezinde bulunan dostlar çay evinde yatsı namazından sonra düzenlenen sohbete ilçe Müftüsü Celal Büyük ve İlçe vaizi Abdullah Gölükcü konuşmacı olarak katıldı. Hz. Peygamberin doğumu ve ahlakını konu alan sohbete kahvehaneyi hınca hınç dolduran vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık iki saat süren program yapılan dua ile son buldu.
(ERZ-AT-Y)

25.01.2013 14:17:43 TSI

Editör: Wan Haber