Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (TORSEM) Toros Üniversitesi'ne değer katacağını ifade ederek, "Ayrıca Mersin'in gelecek yol haritası ve alanlarında bu tür merkezlere çok ihtiyaç vardır" dedi.
Toros Üniversitesi bünyesinde faaliyete başlayan TORSEM'in açılışı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla yapıldı. Açılış öncesi konuşan Vali Güzeloğlu, merkezin kurumsallaşma adına Toros Üniversitesi'ne değer katacağı belirterek, kurumların hem gelişmesinin hem de kurumsallaşmasının zaman içerisinde doğru işleri yapmakla olabileceğini anlattı. Üniversiteleri kentlerin gelişmesinin belirleyicisi, yönlendiricisi ve zenginleştiricisi olarak görmek durumunda olduklarının altını çizen Güzeloğlu, "Biz bunu nasıl böyle görüyorsak, üniversiteler de bu bilinçle kendilerini görmek ve kendilerini buna hazırlamak zorundadır. Karşılıklı beklentilerin bu anlamda buluşması, şüphesiz kentlerden başlayarak kentlerin gelişmesinin istenilen ölçek, düzey ve boyutta elde edilmesi ve sağlanması gerekir. Üniversite, bilimin ve bilimsel bilginin ışığında gelişmenin öncülüğünü yapan, kişiden başlayarak topluma, kuruma ve her kesim kişi ve katmana gelişmenin ve ilerlemenin yol haritasını sunan bir kurum olmalıdır" şeklinde konuştu.
Bilginin edinilmesinde artık çok büyük bir zorluk bulunmadığına dikkat çeken Güzeloğlu, "Önemli olan bilgi kavramını ve epistemolojisi içerisinde bilginin edinilebilirliğini belki çok tartışmak değil, bilimsel bilginin kullanılabilirliğini ve ölçeklenebilir boyutunu üniversitenin yönetmesini beklemek ve sağlamak olmalıdır. İşte bu açıdan baktığınız zaman tüm üniversitelerimiz bu yeni anlayışın hem taşıyıcısı hem temsilcisi hem de öncüsü olmak gibi sorumluluğu ve zorunluluğu üstlenmiş durumundadırlar. Bu bakımdan Toros Üniversitesi bünyesindeki TORSEM buna dönük çok büyük bir katkı ve değer sağlayacaktır" diye konuştu.
Mersin'in gelecek yol haritası ve alanlarında bu tür merkezlere çok ihtiyaç olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Mersin'in de artık bu dönüşümde böylesi merkezlerle güçlenerek yeniçağın ve 21'inci yüzyılın Mersin'e dönük beklentilerini karşılamak adına bu merkezde ister bilgisini tazeleyecek, ister ilgi duyduğu alanda bilgi edinecek, isterse de kendini daha farklı alanda yetiştirecek herkese ihtiyacı var. Bilgi zaten sürekli olursa anlamlı olur ve eğitim kendisini tamamlamış olur" ifadelerini kullandı.
Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen ise TORSEM'in üniversitenin bünyesinde açılmasının bir anlamda yıllardır lafı edilen üniversite-sanayi ile üniversite-toplum işbirliği anlamında en önemli görevi üstleneceğini ifade ederek, TORSEM'in halkın, kurumların ve şirketlerin ihtiyaç duyacakları akademik desteği doğrudan doğruya almak üzere başvuracakları bir kapı olduğunu vurguladı.
TORSEM Müdürü Prof. Dr. Adnan Erkuş da bilgi ve teknolojinin günümüzdeki hızlı gelişimine ve değişimine dikkat çekerek, örgün eğitimde kazandırılan bilgi ve becerilerin artık kısa sürede işlevsiz kaldığına işaret etti. Hizmet öncesi, sırası ve sonrasında bireyin kendini geliştirmesinin kaçınılmaz bir duruma geldiğini ifade eden Erkuş, "TORSEM olarak kentimiz ve ülkemizin gelişimine katkıda bulunarak çağdaş dünyadaki yerimizi almada, üniversitemiz ve üniversitemiz dışından işe koşacağımız değerli akademisyenlerimizle hizmetinizde olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından TORSEM'in açılışı yapıldı.
(KRY-Y)

07.02.2013 14:05:32 TSI

Editör: Wan Haber