Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede yeni yol açma çalışmalarını sürdürürken, dar olan bazı yolları genişlettiklerini belirterek, ilçeyi imar planlarına uygun bir kent haline getirmek için çaba harcadıklarını bildirdi.
Toroslar Belediye Başkanı Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, bir yandan imar düzenlemesi yapılan yerlerde yeni yol açma çalışması yaparken, diğer yandan da mevcut sokakları düzenleyerek, genişlettiklerini kaydetti. İlçede gelişmenin hızlanmasının temelinde imar uygulamalarının kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmesinin yattığını vurgulayan Tuna, "İmar planlarında yol olarak işaretli, kamulaştırma ve örtü bedeli ödenmiş henüz açılmamış yolları belli bir program dahilinde açarak ilçeyi imar planlarına uygun bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. İlçemizde ihtiyaç duyulan bölgelere yeni yol açıyor ve dar olan bazı yolları da genişletiyoruz. Yeni açılan yollar, trafik akışını rahatlattığı gibi ilçenin gelişimine de büyük katkı sağlamaktadır. Değişen, gelişen ve güzelleşen Toroslarımız'da çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.
Başkan tuna, çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Çağdaşkent Mahallesi'nde 232.Cadde'yi 234. Cadde'ye ve Çukurova Mahallesi'nde 85052 sokağı 223. Cadde'ye bağlayan bağlantı yollarını açarak, ulaşım sıkıntısını bir ölçüde giderdiklerini ifade etti. Yeni açılan yollarda ekiplerin kaplama asfalt ve kaldırım çalışmaları yapacağını dile getiren Tuna, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni yolların hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
(KYM-Y)

28.01.2013 17:12:00 TSI

Editör: Wan Haber