Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin, tarih şuurunu genç nesillere aktarmak amacıyla öğrencilere yönelik düzenlediği "Çanakkale Zaferi" konulu eğitim seminerleri devam ediyor.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede bulunan Osman Gazi, Atatürk, Arpaçsakarlar, Abdullah Günaydın ve Yalınayak İlkokullarında gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları ayrıntılı olarak anlatıldı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Rehberi Ali Murat Kalegil tarafından verilen seminere, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, öğrencilerle birlikte sunumu izledi. Çanakkale Savaşı'nın gerçek görüntülerinden ve dönem fotoğraflarından oluşan sinevizyon eşliğindeki sunumunda, Türk milletinin lojistik taktiklerinden ve savaşın kazanılmasındaki başarılarından bahseden Rehber Ali Murat Kalegil, konferans salonunu dolduran dinleyicileri geçmişe götürüp adeta Çanakkale Zaferi'ni bir kez daha yaşattı.
Katıldığı Yalınayak İlkokulu'ndaki eğitim seminerinin ardından bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Çanakkale Zaferi'nin Türk Milleti'nin tarihinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Belediye olarak bu tür faaliyetleri düzenlemelerindeki amaçlarının tarih bilincini genç nesillere doğru bir şekilde aktarabilmek olduğunu vurgulayan Tuna, "Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin bağımsızlığını ilelebet devam ettirebilmesi için kazandığı en büyük zaferlerden biridir. Çanakkale destanını yazan atalarımız olmasaydı şimdi biz burada olmayacaktık ve bu topraklar üzerinde başka birileri yaşayacaktı. Onun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize Çanakkale'yi iyi ve doğru anlatmamız lazım. Amacımız, genç nesle tarih bilincini unutturmamaktır. Çanakkale Zaferi konulu bu konferansla Çanakkale Savaşı'nda yedi düvele ve teknolojiye karşı verilen o destansı mücadeleyi rehber hocamız güzel bir şekilde anlattı. Eğitim seminerlerine katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
İlçedeki eğitim kurumlarının eksikliklerinin giderilmesinde okul idarecileriyle her zaman iletişim halinde olduklarını ve imkanları ölçüsünde destek verdiklerini de belirten Başkan Tuna, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.
(KYM-Y)

25.01.2013 12:28:39 TSI

Editör: Wan Haber