Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Mahallesi 86003 sokak ve Toroslar Mahallesi 212. Cadde üzerinde bulunan metruk binaların yıkımı, mahalle sakinleri ve bina sahiplerinin isteği doğrultusunda Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu tür yapıların görüntü kirliliğinin yanı sıra kokulu ve uçucu madde bağımlılarının uğrak yerleri olduğunu belirterek, belediye olarak ilçede bulunan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını temin etmeye çalıştıklarını ifade etti. Toplum sağlığını ön planda tuttuklarını da belirten Tuna, "Bu nedenle ilçemiz sınırları içerisinde, çevre ve görüntü kirliliği yaratan, sağlık ve diğer açılardan çok yönlü tehlike arz eden bu yapıları temizliyoruz. Böylelikle daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir Toroslar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
Mahallelerinde metruk bina bulunan vatandaşların veya mesken sahiplerinin belediyeye müracaat etmelerini de isteyen Tuna, şikayetlerin hemen değerlendirmeye alınarak gerekli çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.
(KRY-Y)

07.02.2013 13:19:20 TSI

Editör: Wan Haber