Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Devlet Parkı ve Bilge Kağan Parkı'nın şevli yüzeylerine yerleştirilen Atatürk silueti ve Türk Bayrağı yerleştirdi.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bir çalışma ile ilçedeki büyük parklara Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün siluetini ve Türk Bayrağı'nı monte etti. Halkkent Mahallesi'ndeki Devlet Parkı ve Korukent Mahallesi'ndeki Bilge Kağan Parkı'nın şevli yüzeylerine yerleştirilen Atatürk silueti ve Türk Bayrağı, mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı.
Bilge Kağan Parkı'ndaki çalışmayı inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının hem çocukların milli duygularını pekiştirmek hem de bayrak ve vatan sevgisini aşılamak olduğunu söyledi. İlçede önemli bir eseri daha yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Tuna, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklara hem bayrağımızın önemini hem de bu coğrafyada bağımsız olarak yaşayabiliyorsak Ulu Önder Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının mücadelesi ile yaşadığımızı göstermek istedik. Ulu Önderimiz Atatürk'ün siluetini ve ay yıldızlı bayrağımızı Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yaptığımız bir çalışma ile parklarımızın yamaçlarına yerleştirdik. Bu toprakları kanlarıyla canlarıyla vatan yapan başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Misak-i Milli sınırlar içerisinde çizilmiş bu topraklarda bağımsız olarak yaşamayı Allah bundan sonra da bize nasip etsin. Yaptığımız bu güzel eser ilçemize hayırlı olsun" dedi.
(KYM-Y)

31.01.2013 15:51:12 TSI

Editör: Wan Haber