Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Selçuklar Mahallesi'nde yapımına başlanan kapalı semt pazarı inşası tüm hızıyla devam ediyor
İlçede semt pazarlarının yerine sabit kapalı semt pazar yeri kazandırılmasına daha önce Güneykent, Çağdaşkent, Halkkent, Çukurova ve Zeki Ayan mahallelerinde başlayan Toroslar Belediyesi, Selçuklar, Tozkoparan, Korukent ve Demirtaş mahallelerinde de kapalı semt pazarı, Akbelen Bulvarı üzerinde ise bir üretici pazarı inşa ederek modern pazar yerlerinin sayısını arttırıyor.
Selçuklar ve Tozkoparan mahallerine hitap edecek yaklaşık 2 bin metrekare alanı kapsayan kapalı semt pazarı çalışmasını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her mahalleye sabit semt pazarı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yeni yapılacak pazar yerleri ile mevcut kapalı semt pazarı sayısının 10'a yükseleceğini vurgulayan Başkan Tuna, pazar yeri ihtiyacı olan mahallelerde de istimlak etmek suretiyle bu ihtiyacı karşılayacaklarını belirtti.
"Amacımız, pazarcı esnafımızın daha sağlıklı şartlar altında hizmet verebilecekleri, vatandaşlarımızın da güzel ve hijyenik bir ortamda hizmet alabilecekleri mekanlar oluşturmaktır" diyen Tuna, şöyle devam etti; "Cadde ve sokaklara gelişigüzel kurulan semt pazarları, hem şehircilik anlamında hem de günün şartlarına uygun olarak hoş bir görüntü oluşturmuyor. İnsanlarımızın daha hijyenik yerlerde alışveriş yapmalarını sağlamak ve esnafımızın da daha sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmeleri için Toroslar Belediyesi olarak kapalı semt pazarı oluşturulmasına önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 5 adet kapalı semt pazarı inşa ederek halkımızın hizmetine sunmuştuk. 2012 yılı sonu itibariyle de 5 mahallemizde daha kapalı semt pazarı inşa çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte ilçemizde 10 adet kapalı semt pazarı inşa etmiş olacağız. Belediyemizin arsası olan mahallerimizde bu alanları değerlendirecek, arsamızın olmadığı yerlerde ise istimlak etme yoluyla tüm mahallerimize kapalı semt pazarı kazandıracağız."
(HSK-Y)

14.01.2013 17:47:31 TSI

Editör: Wan Haber