Manavgat ilçesindeki Toros Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dursun Gür, Cuma günü öğretmenler odasında bir veli tarafından tokatlandığı iddiası ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Gür, kendisini tokatlayan velinin okul bahçesinde bayan öğretmenleri de darp ettiğini söyledi.
Olayın Cuma günü saat 12.00 sıralarında öğretmenler odasında öğretmen arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada meydana geldiğini belirten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dursun Gür, şöyle konuştu: "Çocuğuyla birlikte öğretmenler odasına giren bir veli, çocuğa 'hangi öğretmen?' diye sordu. Çocuk beni gösterince 'buyurun' dedim ayağa kalktım. Ayağa kalktığım an suratıma tokat attı. Neye uğradığımı şaşırdım. Yanımdaki öğretmen arkadaşım araya girerek elini tuttu. Ben o an olanların farkına varamadım. 'Çocuğun sırtını tekmelemişsin, her tarafı kabarmış' dedi. Yanındaki çocuğa sordu 'tekmeyle vurdu mu' diye. 'Yok' dedi. Buna rağmen saldırmaya devam etti. Sonra aşağıda diğer arkadaşlara, kadın arkadaşlara sözle tacizde bulundu. Karakola bizden önce gitmiş çocuklarının da kendisinin de dövüldüğünü, darp gördüğünü iddia etmiş. Biz de davacı olduk."

EĞİTİMCİLERDEN TEPKİ
Dursun Gür'ün yaşadığı olayı protesto için Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Manavgat temsilcileri ve sendikaya üye öğretmenler Toros İlköğretim Okulu önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.
Türkiye'nin her yanında öğretmene yapılan saldırıların son günlerde hız kazandığını belirten Eğitim-İş Manavgat Temsilciliğinden Neriman Çakar, şunları söyledi: "Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberler basına yansımaktadır. Son olarak 17 Ocak günü Toros Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dursun Gür, öğretmenler odasında bir öğrenci velisinin saldırısına uğramış darp edilmiştir. Üzülerek söylüyoruz ki, bu saldırılar ilk değildir. Daha iki ay önce sınıfın içerisine kadar girilip öğretmene yapılan saldırı henüz hafızalardan silinmemiştir. Acaba bu yaşanan şiddet ve saldırılara önlem almak için, tıpkı İzmir'de yaşanan ve meslektaşımızın ölümü ile sonuçlanan olay gibi bir olayın yaşanması mı gerekmektedir."
Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı velilerin okullarda terör estirdiğini anlatan Çakar, sözlerine şöyle devam etti: "Öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedirler. Bu durum eğitim camiası için bir felakettir. Unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, öğretmenlerimizin maddi ve özlük haklan tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Öğrencilerini kendi çocuğu gibi görerek, onlar için titizlenen, onlara sahip çıkan, öğrencilerine bir şeyler öğretmenin umudunu taşıyan, bu mesleğe gönülden bağlı öğretmenlerimize yapılan saldırılar son bulmalıdır. Öğretmenlere yapılan şiddetin sona ermesi için yetkilileri bu konuda önlem almaya davet ediyoruz. Eğitim İş Sendikası olarak öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını kınıyoruz."
Eğitim-Sen Manavgat Temsilcisi Kubilay Yalçın Şahin de, daha önce Kütahya, İstanbul Esenyurt'ta ve İzmir'de öğretmen arkadaşlara yönelen şiddetin bu defa Toros İlköğretim Okulu'nda olduğunu söyledi. Bu çirkin saldırıya uğrayan arkadaşına "geçmiş olsun" diyen Şahin, bu saldırının artık son olmasını diledi.
(AK-SK-HO-Y)

21.01.2013 14:53:38 TSI

Editör: Wan Haber