ANTALYA - Antalya'nın Finike ilçesinde faliyet gösteren Özel Toros Finike Koleji ile Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kültür gezisi düzenledi. Okul velileri ile FİGİAD üyesi işadamları gezi boyunca uğradıkları şehitliklerde duygu dolu anlar yaşadı. Boğaz ve Karaoğlan şehitliğini gezen Finikeli misafirler, Atlılar, Muratağa ve Sandallar köyüne de uğradı. Burada katliama maruz kalan Türklerin ruhlarına Fatiha okundu. İlk kez Kıbrıs'a gittiğini belirten Ahmet Sancar, "Şehitler hakkında bilgi edindikçe tüylerim diken diken oldu. Duygularım kabardı." dedi.

Hz. Ömer Türbesi, Lefkoşadaki Selimiye Camii ve Gazi Mağusa'daki Lala Mustafa Paşa Camii gibi kutsal mekanları da gezme fırsatı bulan konuklar, geziden duydukları memnuniyeti ifade etti. Sahabe türbeleri ile şehitliklere yapılan gezilerde duygusal anlar yaşandıklarını belirten Özel Toros Finike Koleji Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, gezinin çok olumlu geçtiğini belirtti. Bulut, "FİGİAD ile birlikte yaptığımız Kıbrısa yönelik bu ilk gezimiz çok güzel geçti. Şehitliklerde Mücahidlerle Mehmetçiğin omuz omuza yattığını gördük. Bu bizi çok duygulandırdı. Hepsi bizim geleceğimiz için şehit düştüler. Bu mekanları sık sık ziyaret etmeliyiz. Onlara dua etmenin huzurunu yaşıyoruz. Okul olarak velilerimizi buralara getirmekle çok isabetli bir iş yaptığımızı düşünüyorum." dedi.
Faydalı bir gezi organizasyonu yaşadıklarını dile getiren veli İbrahim Esen, Girne, Lefkoşa ve Mağusa bölgelerindeki kutsal mekanları ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Esen, şehitliklerde müthiş bir duygu atmosferi yaşadığını ifade etti.

Yakın tarihlerde keşfedilen Kırklar Türbesi'ni de ziyaret etme fırsatı bulduklarını dile getiren FİGİAD Başkanı Ahmet Sancar, her yıl birkaç defa üyelerine yurt dışı gezisi düzenlediklerini belirtti. Bu seferki duraklarının Kıbrıs olduğunu ifade eden Sancar, "Bu gezimiz tamamen kültürel bir gezi oldu. Kolej ile birlikte yaptık organizasyonu. Tarihi mekanların yanı sıra şehitlikler bizi çok etkiledi. Katliama maruz kalan köyleri gezdik. Bunlar hakkında bilgiler edindik. Bu şehitler eli öpülesi insanlar. Hepsi milletimizin geleceği için şehit düştü. Mekanları cennet olsun." diye konuştu.


CİHAN

Editör: Wan Haber