PTT 1. Lig'in 16. haftasında Torku Konyaspor iç sahada Şanlıurfaspor ile golsüz berabere kaldı.
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Şanlıurfaspor defansını aşamadıklarını söyledi. Tütüneker, "Manisaspor maçından sonra beklentiler azıcık galibiyet yönüydü ama bizde öyle düşünüyorduk. Oyun anlamında baktığınız zaman arka tarafta duran bir Şanlıurfaspor'u gördük. 8-9 kişiyle defans yaptılar onu aşmak kolay olmadı. İkinci yarı belki daha da baskılı oynadık ama son vuruşlarımızda hakikaten sıkıntılar var. 3 veya 4 tane pozisyonumuz var. O pozisyonları değerlendirmemiz lazım. Bu kilidi açmak içinde 1-2 tane gol gerekiyor. Bir tane gol attıktan sonra rahatlayabilirdik ama bu gol gelmeyince takımda strese giriyor. İkinci yarıya baktığımız zaman tek kale oynadığımızı görüyoruz. Ama bir türlü golü bulamadık, bununda sıkıntısını yaşıyoruz. İnşallah devre arası 1-2 hamleyle bu sorunu gidermeyi düşünüyoruz" dedi.
Konyasporlu futbolcu Tolga Ünlü, tek kale top oynamalarına rağmen gol atamadıklarını, bundan sonraki maçları kazanarak Süper Lig'e çıkmak istediklerini söyledi. Selim Ay ise kaybetmediklerini ancak istedikleri 3 puanı alamadıklarını kaydetti.
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, deplasmanda alınan 1 puanın iyi bir sonuç olduğunu söyledi. Kaya, "Bütün hesaplarımızı takım savunması adına yapmıştık. 90 dakika takım savunması güzeldi. Çok net gol pozisyonu vermedik bizde ofansif istediklerimizi tam yapamadık. Girdiğimiz pozisyonları gole çeviremedik. Bizim için beraberlik iyi bir sonuçtur. Torku Konyaspor gibi çıkışa geçmiş bir takım karşısında bir puan aldık. 1 puanın moraliyle ve son 3 haftadır puan alıyoruz evimizdeki maçı kazanarak ligin ilk yarısını galibiyetle bitirmek istiyoruz" dedi.
Şanlıurfasporlu futbolculardan Mehmet Ayaz, deplasmanda istedikleri futbolu sahaya yansıttıklarını ancak iç sahada bunu başaramadıklarını, evlerinde galibiyet alarak ilk yarıyı tamamlamak istediklerini kaydetti. Tunç Murat Behram da, iyi mücadele ettiklerini, deplasmanda 1 puan almaya alıştıklarını, son hafta galip gelerek ilk yarıyı 3 puanla kapatmak istediklerini dile getirdi.
(İP-MFS-MFS-S)

16.12.2012 19:48:21 TSI

Editör: Wan Haber