Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu ve Adeda Yayıncılık organizasyonunda, Söke Bakış Psikolojik Danışma Merkezi'nden danışman Yasemin Ateş tarafından velilere yönelik "Okula uyum süreci ve ders çalışma sorumluluğu" konulu seminer verildi.
Okulun konferans salonundaki seminerde psikolojik danışman Yasemin Ateş, "Öğrencilere sorduğumuz sorulardan biri de genellikle 'anne-babanızın hangi davranışı veya sözü sizi çok fazla rahatsız eder?' sorusudur. Bu sorunun cevabının; 'Dersini yaptın mı', 'Ödevlerini tamamladın mı', 'Neden dersine çalışmadın', 'Dersine ne zaman çalışacaksın', 'Yazılıya çalıştın mı' demelerinden rahatsızlık duyuyorum' olduğunu görüyoruz" dedi.

'DERSLERDE DESTEK OLUN, ANCAK ONUN ADINA YAPMAYIN'
Çocuğun okulda, evde davrandığından daha farklı bir şekilde davranabileceğini unutulmaması gerektiğinin altını çizen Ateş, şöyle devam etti: "Bizlerin dikkatli olması gereken hususlardan biri de çocuğumuzun okula, arkadaşlarına, derslere ve öğretmenlere uyum sağlamada zorlanıp zorlanmadığını tespit edebilmektir. Buna 'çocuğumuzu okulda tanımak' diyoruz" dedi. Yasemin Ateş, ödev kelimesinin bir süre sonra çocuklara itici geldiğini ve anne babaların çocuk adına sorumluluk alarak ödevleri yapmaya kalkıştığından bahsetti. Psikolojik danışman, "Ödev sorumluluk demektir ve sorumluluk almasına izin vermezseniz yaşamı boyunca başka sorumluluklara da aynı yaklaşacağını ve yükü başkalarına yıkacaktır. 1 ve 3. sınıf arasında derslerde destek olun, ancak onun adına yapmayın. Ödevleri eğlenceli hale getirin, çocukları eleştirmeyin."
(CZ-ERG-Y)

28.01.2013 14:38:34 TSI

Editör: Wan Haber