Meydana gelen kazalarda artış gözlenmesi üzerine Torbalı'daki bazı bölgelere hız limitleri getirildi. Kazaların meydana geldiği köy ve mahallere giden yollara önceki gün hız limitlerini gösteren levhalar dikilirken, cezalar da ardı ardına kesildi.
Son zamanlarda ölümlü kazalarda artış gözlenen Yazıbaşı Atatürk Caddesi ve Çapak Mahallesi yollarna uyarı levhalerı dikildi. 50 km olarak belirlenen hız sınırına, yüzde 10 tölerans da tanınıyor. Aynı levhalar Ayrancılar-Pancar, Yeniköy-Ahmetli ve Karakuyu Mahallesi'ne giden yollara da konuldu. Hız limitini aşanlara göz açtıtmayan ekipler, aşırı hız yapan sürücülere ceza yazmayı ihmal etmiyor.
Özbey Mahallesi'nde de hızlı geçen ve şantiyelere giden kamyonlara Kaymakam Aydın Memük el attı. Kaymakam Memük'ün direktifiyle harekete geçen Jandarma trafik ekipleri, bölgedeki kamyonlara ceza yazmaya başladı. Hız sınırlarını aşan kamyonlara geçit vermeyen Jandarma Trafik Timleri, kamyon sürücülerini de yavaş gitmeleri konusunda uyarıyor.
Bu arada, Jandarma Trafik ekiplerinin hız sınırını aşan araçlara son 5 günde 7 bin 800 lira ceza yazdığı bildirildi. Yetkililer, hız limitlerinin düşürüldüğü bölgelerde denetimlerin artarak devam edeceğini, sürücülere bu konuda taviz verilmeyeceğini bildirdi.
(CZ-ERG-Y)

15.12.2012 15:17:20 TSI

Editör: Wan Haber