Torbalı Belediyesi, ilçenin çeşitli yerlerine yaptığı taziye evlerine bir yenisini daha ekliyor. Özbey Mahallesi'nde başlayan inşaatın kısa sürede tamamlanıp, kullanıma açılması hedefleniyor.
Nüfusun en yoğun olduğu mahallelerden biri olan Özbey sakinleri, 3 yıldır sağlık ocaklarının kapatılmasından dolayı sıkıntılı günler yaşıyorlardı. En küçük rahatsızlıklarında bile Torbalı Devlet Hastanesi'ne gelmek zorunda kalan Özbeyliler, iğne ve pansuman gibi küçük tıbbi müdahaleleri kendileri yapmak zorunda kalıyorlardı. Defalarca bu sıkıntının dile getirilmesine rağmen aşılamayan bu sıkıntı, nihayet belediyenin ve Sağlık Grup Başkanlığının devreye girmesi ile sonuca ulaştı, sağlık ocağına kavuştu.
750 hanesi ve 5 bin nüfusu ile en kalabalık mahallelerin başında gelen Özbey'e, şimdi de Torbalı Belediyesi tarafından taziye evi yaptırılıyor. Yapımı devam eden taziye evinin kısa sürede tamamlanıp, hizmete açılması bekleniyor.
Torbalı Belediyesi'nin bu hizmetle önemli bir eksiği gidereceğini söyleyen Muş ve Bitlisliler Derneği Genel Sekreteri Fahrettin Kanza, "Belediyemiz geçtiğimiz günlerde de mahallemize bir sağlık ocağı yaptırmıştı. Şimdi de taziye evi ile önemli bir eksiğimizi gidermiş olacak" şeklinde konuştu.
(CZ-ERG-Y)

15.12.2012 15:09:02 TSI

Editör: Wan Haber