MHP Torbalı İlçe Başkan Yardımcısı Tevfik Taner Aygüneş, hükümetin terörle mücadele politikalarını eleştirerek, "Yakında Öcalan'ı evlendirme programlarına da çıkarırlar. Geldiğimiz noktada, terörle mücadele out, teröristler in" dedi.
Aygüneş, partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde gündemi meşgul eden "Abdullah Öcalan ile görüşmeleri" konusuna değindi. Tevfik Taner Aygüneş, "AKP hükümetinin terör örgütüyle ve elebaşısıyla yürüttüğü müzakere sürecine paralel olarak verdiği son taviz, anadilde savunma hakkını yasalaştırması olmuştur. Terörün silahla başaramadığı hedeflerini demokratik örtü altında bir bir yerine getiren AKP iktidarı, Türk milletinin hükümeti olmaktan çoktan çıkmıştır. Milletimizin seçimlerde verdiği oyları, milletin aleyhinde bir ihanet projesini hayata geçirmek için kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine değişikliğini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir" diye konuştu.
Kabineki revizyonun uyum sağlayacak isimleri göreve getirmeyi amaçladığını savunan Aygüneş, "Sokaktaki vatandaşın en temel sorunlarından birisi terörün sona erdirilmesi, ülkenin huzura ve güvene kavuşturulmasıdır. AKP ise milletimizin bu isteğini ve kendisine verdiği görevi ya yanlış anlamakta, ya da suistimal etmektedir. Terörü bitirmek için, teröristin istediklerini yapmak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir garabettir. Ve şimdiye kadar bu yolla netice alınamadığı gibi, terörün azdırılmasının bir numaralı sebebi de bu olmuştur. Türk milleti kendi evlatlarının kanlarının izi bulunan terörist ellerin sıkılmasını, onlarla yürütülecek müzakere sürecini tasvip etmemektedir" dedi.
MHP Torbalı İlçe Başkan Yardımcısı Tevfik Taner Aygüneş, CHP'nin de fırsat kolladığını ifade ederek, "Yeni CHP Lideri de pastadan pay almak adına her türlü tavize hazır konumda beklemekte, nabza göre şerbet vermeye çalışmaktadır. Adının başında Cumhuriyet olan bir partiye yakışmayan bazı yönetici ve milletvekilleri, ne acıdır ki ulusalcı kesimi yaralayan tavırlar sergilemektedir" şeklinde konuştu.
(CZ-ERG-Y)

30.01.2013 12:13:20 TSI

Editör: Wan Haber