Torbalı ilçesindeki Torbalı Mahallesi, son zamanlarda yatırımların gözdesi haline geldi.
İlçe merkezinin girişinde yer alan ve ilçenin vitrini olan Torbalı Mahallesi'nde birbirinden önemli yatırımlar yapılıyor. Birkaç yıl önce hayırsever Sezai Çetinel'in bağışladığı arsada yapılan adliye binasıyla, yatırımların ilk adımı atılmış oldu. Adliyenin ardından Ticaret Odası da burada yeni hizmet binası ve kongre merkezi yapmak için çalışmalara başladı. Aynı bölgede 200 yataklı hastanenin de yapılacak olması, inşaat firmalarının iştahını kabarttı. Torbalı Belediyesi tarafından da Aydın Sezer Çok Amaçlı Salonu ve İstasyon Kafeterya açılarak hizmete girdi. İZBAN'ın Torbalı'ya kadar uzatılması ve belediye tarafından Gazi İlköğretim Okulu'nun yıkılacağı alana halkın sosyal etkinliklerini gerçekleştirebileceği Kent Meydanı yapılması, bölgeyi daha da cazibe merkezi haline getirecek.

İNŞAAT FİRMALARI DA RAĞBET GÖSTERİYOR
İnşaatçıların yatırımlarını kaydırdığı Torbalı Mahallesi'nde tek katlı müstakil evler yıkılıp, kat karşılığında müteahhitlere veriliyor. Eski bir yerleşim yeri olan mahalle, şimdilerde lüks konutların adresi oldu. İnşaat sektörünün gözdesi olan Torbalı'da, artık inşaat yapılacak arsa bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Her köşe başında yeni bir binanın yükseldiği ilçede, şimdi gündem Torbalı Mahallesi. Adliye binasının, İstasyon Kafeterya, Aydın Sezer Çok Amaçlı Salonu'nun bulunması, metronun ve hastanenin gelecek olması, müteahhitlerin gözünü bu mahalleye çevirdi. Genellikle müstakil evlerin bulunduğu Torbalı Mahallesi'nde inşaat firmaları, boş arazi bulamayınca, gözünü kerpiç evlere çevirdi. Kat karşılığı alınan müstakil evlerin yerine 6-7 katlı lüks binalar dikiliyor.

KENT MEYDANI, MAHALLEYE KİMLİK KAZANDIRACAK
Torbalı Mahallesi'ndeki en önemli eksikliğin meydan olduğunu gören yetkililer, deprem riski taşıdığı için yıkılma programına alınan Gazi İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alanda kent meydanı yapılması için kısa sürede çalışmalara başlayacak. 10 bin metrekarelik alana yapılması düşünülen Kent Meydanı, Torbalı Mahallesi'ne zenginlik ve kimlik kazandıracak. Birçok etkinliğin yapılması için nezih bir mekan olarak tasarlanacak olan Kent Meydanı, insanların toplanma alanı, konserler ve kutlamaların yapılacağı alan olarak değerlendirilecek.
(CZ-ERG-Y)

15.12.2012 14:59:28 TSI

Editör: Wan Haber