Büyük bir sosyal alan inşa etmek için harekete geçen Torbalı Belediyesi, projeyi kısa bir sürede tamamlamak için çalışıyor. Projede Anadolu tarihinde bilim, sanat, kültür, astronomi, matematik, mimari gibi bir çok alanda hizmet vermiş, dünya çapında önemli buluşlara imza atmış 10 Türk aliminin temsili heykelleri de yer alacak. Alanda ayrıca oturma bankları, yürüyüş yolu, yeşil alanlar ve kafeterya da bulunacak.
Proje kapsamında oluşturulan 200 metrekarelik sosyal alana Mevlana, Yunus Emre, Mimar Sinan, Hazerfen Ahmet Çelebi, İbn-i Sina ve Farabi başta olmak üzere 10 ünlü kişinin heykeli dikilecek. Anadolu tarih ve kültürüne ışık tutan bu 10 Türk aliminin temsili heykelleri, Torbalı Belediye deposunda hazır bekletiliyor.
Torbalı Belediyesi olarak insan odaklı projeler geliştirdiklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Şentürk, "Göreve geldiğimiz günden beri insan odaklı bir çok sosyal projeye imza attık" dedi.
Bu proje ile çalışmalara bir yenisini daha eklemeye hazırlandıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Şentürk, "İlçemizin her yerine hizmet götürebilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da destekleri ile daha güzel projelere el birliği ile imza atacağız. Anadolu Kültür ve Uygarlık Yolu da, Ayrancılar'ın ihtiyacı olan sosyal bir proje. Kısa sürede tamamlayıp, vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız" şeklinde konuştu.
(CZ-ERG-Y)

08.02.2013 18:08:56 TSI

Editör: Wan Haber