Torbalı'da başıboş gezen sokak hayvanlarını barınağa alıp, tedavilerini gerçekleştirdikten sonra, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği doğal yaşamlarına geri bırakan belediye ekipleri, kulaklarına da bilgilerini içeren mikroçip takıyor. Bu mikroçip sayesinde hayvanın tüm bilgileri dijital ortamda tutulup, takip altına alınıyor.
Toplanan sokak hayvanlarının barınakta en fazla 10 gün tutulabildiğini söyleyen Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimi Sezer Eruzun, "Bizim görevimiz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası gereğince, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların rehabilitasyonu, tedavileri, acil müdahaleleri, gerekli operatif girişimleri ile üremelerinin önüne geçmek için kısırlaştırma operasyonlarının yapılması, barınmaları ve beslenmeleri hizmetlerini sağlamak. Hayvan sağlığı ve refahı ile ilgili çalışmaları yapmak, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları toplarız. Kısırlaştırılan, aşılanan ve bakımı yapılan uygun sokak hayvanlarını alındıkları ortama bırakmak zorundayız. Bu bize yasal olarak emredilen bir konudur" dedi.
Eruzun, 18 yaşından büyük herkesin barınaktan hayvan sahiplenebileceğini de sözlerine ekledi.
Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı M. Yıldız Sivrikaya da, yaşayan tüm canlıların hizmet almaya hakkı olduğunu söyledi. İnsanların hayvanlara olan yaklaşımlarının, içlerindeki merhametin bir yansıması olduğunu dile getiren Sivrikaya, hayvanı sevmeyen kişinin insanı da sevemeyeceği kaydetti. Görev yaparken insanların yanı sıra tüm canlıların da ihtiyaçlarını düşündüklerine değinen Sivrikaya, "Bu dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanıyla, bitkisiyle tüm canlılara aittir" dedi. Sivrikaya, sözlerini şöyle sürdürdü; "Görevli arkadaşlarımız sokaklardan topladıkları sahipsiz hayvanları veteriner denetiminde sağlık kontrolünü yapıyor, yaralı ve tedavi olması geren hayvanların tedavisi yapılıyor. Avrupa Birliği normlarına uygun olarak yapılan barınak 3.000 metrekare üzerinde inşa edilmiş modern bir tesistir" diye konuştu.
(CZ-ERG-Y)

11.02.2013 18:16:11 TSI

Editör: Wan Haber