Özel bir TV kanalında yayınlanan 'Bugün ne giysem' programının sunucusu Hakan Akkaya'nın katıldığı bir programda kendisine önce küfür edildiğini sonra özür dilendiğini söylemesi büyük tepki gördü. EBİRDER Başkanı Osman Nuri Toraman, Hakan Akkaya'ya ne küfür ettiklerini ne de özür dilediklerini söyledi. Toraman, "Hakan Akkaya milyonların gözü önünde yalan söylüyor" dedi.
Bir süre önce özel bir TV kanalında yayınlanan 'Bugün ne giysem?' adlı programda bir bayan yarışmacıya 'Buraya Nene hatun gibi gelemezsin' diye çıkışmış ve sonrasında çeşitli çevreler ve sivil toplum kuruluşları tepki göstermişti. Ayrıca kısa adı ERBİRDER olan Erzurumlular Birleşim Derneği üyeleri TV önünde toplanmış ve basın açıklaması yaparak siyah çelenk bırakmıştı. Daha sonra bir programa katılan Hakan Akkaya, burada kendisine önce küfür edildiğini sonra özür twitleri atıldığını ileri sürdü. Bunun üzerine bir açıklama yapan EBİRDER Başkanı Osman Nuri Toraman, ne küfür olayının yaşandığını ne de özür dilediklerini belirtti. Toraman şunları söyledi:
Hakan Akkaya katıldığı programda "İstanbul Erzurum Dernek Başkanı bana küfür twitleeri attı, suç duyurusunda bulunduk, sonrasında korkup özür twitleri atmaya başladı" diyerek şahsımı hedef alan açıklamalar yapmıştır. Erzurum'u temsil eden birinin küfür etmesi mümkün değildir. Birazcık utanması olan bir insan milyonların güzünün içine baka baka bu yalanları söylemez. Söylediklerinin tamamı külliyen yalandır. Küfür etmem ve sonrasında özür twitleri atmam, kesinlikle söz konusu değildir. Kime hangi tarihte ne yazmışım belli. Nene hatun olayı medyaya düşünce kendisine sormuşum. Cevap beklerken hakaret etmiş. Bizde Erzurum ve Erzurumlu'nun hak, menfaat, onur, şeref ve milli değerlerini savunup korumak adına TV önüne gitmişiz. Bu türden dava, suç duyurusu vs. şeylerden korkan adam bu eylemleri yapar mı..?
Şimdi bekliyorum. Benim küfür ya da özür twitlerimi ispatlasın. Ayrıca; TV'den söylenen bu sözlere cevap hakkı istedim. Şimdi gelecek cevabı bekliyorum. "
(ERZ-AT-Y)

15.01.2013 14:30:30 TSI

Editör: Wan Haber