Aydın'da yaya trafiğinin en yoğun şekilde hissedildiği Sevgi Yolu yeni görünümüyle kullanıma açıldı. Özlem Çerçioğlu, yaya yolunun açılışını Aydın Zeybeği oynayarak açtı.
Aydın Belediyesi'nin düzenlediği törenle açılan Sevgi Yolu'nun açılışına Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile kurmayları katıldı. Açılışa CHP Aydın İl Başkanı Barkan kalınomuz ile CHP kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil'de katılırken, Başkan Çerçioğlu, Saadet Kavasgil ile birlikte harmandalı oynadı.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sevgi Yolu'nun açılışına Aydın merkeze bağlı köylerin muhtarlarıyla birlikte yürüyerek geldi. Sevgi Yolu'nda Kuva-yi Milliye Mücahitler Derneği'nin hazırladığı folklor gösterisini izleyen Başkan Çerçioğlu, daha sonra CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil ile birlikte davul zurna eşliğinde Aydın Zeybeği oynadı. Yapılan duanın ardından Sevgi Yolu esnafına 'hayırlı işler' dileyen Çerçioğlu şunları söyledi: "Geçmişte bilindiği gibi Sevgi Yolu'nda havuzlar vardı. Havuzlar halkımızın rahat yürümesini engelliyordu. Halkımızın ve esnafımızın fikirleri doğrultusunda açılış yaptık. Onların mutlu olmaları bizim için önemli"
Çerçioğlu, Sevgi Yolu'nda bulunan Milli Aydın Bankası'nın da kamulaştırıldığını restorasyon için ihaleye 28 Şubat'ta çıkacaklarını ifade etti.
(GY-SK-İK)

12.02.2013 17:16:38 TSI

Editör: Wan Haber