Canik Belediyesi'nin Toptepe Mahallesi'nde dış cephesi yıpranmış, sıvasız ve boyasız binaların modern görünüme kavuşturulmasını amaçlayan "Güzel Evim, Mutlu Geleceğim" projesinin yüzde 70'i tamamlandı.
İlçedeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı hedefleyen Canik Belediyesi, "Güzel Evim, Mutlu Geleceğim" projesi ile dış cepheleri yıpranan, sıvasız ve boyasız binaları güzel görünüme kavuşturuyor. Toptepe Mahallesi'nde uygulanan projede vatandaşlar, belediye tarafından oluşturulan Estetik Kurul'un belirlediği standartlara göre evlerinin dış cephelerini yenilemeye başlarken, maddi durumu zayıf olan vatandaşlara da belediye tarafından, kum, çimento ve boya yardımı yapılıyor. Proje kapsamında toplam 250 binanın restore edileceği çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların sahip çıktığı projenin yüzde 70'i tamamlandı.
İlk etapta 250 binanın restore çalışmalarının yapıldığı proje hakkında bilgi veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediyemiz tarafından oluşturulan Estetik Kurul tarafından belirlenen standartlara uygun bir şekilde yürütülen projenin şuana kadar yüzde 70'lik kısmı tamamlandı. Her geçen gün çehresi değişen Toptepe Mahallemiz proje tamamlandığında yeni kimliğine kavuşmuş olacak. Pilot bölge seçtiğimiz Toptepe Mahallemizden sonra projeyi ilçe geneline yayacağız. Canik'te sıvasız ve boyasız bina bırakmamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz proje ile gülen şehirler oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Canik'te son bir yılda binaların dış cephelerine estetik bir görünüm kazandırma çalışmalarında önemli mesafe aldıklarını söyleyen Başkan Genç, "İlçemizin doğu girişi olan Toptepe Mahallemizle başlayan bu uygulama diğer bölgelerimizle devam edecek. İki yıl içerisinde Canik'te estetik olmayan bir tek bina bile bırakmamayı hedefliyoruz. Binalar şehirlerin aynasıdır. Dolayısıyla Canik'e yakışır bir görünüm elde etmek için bu çalışmalarımız devam edecek. Halkımıza projemize destek verdiği için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

14.01.2013 16:26:12 TSI

Editör: Wan Haber